Fransk bulldog

Fransk bulldog

Fransk bulldog er lett gjenkjennelig på de store flaggermuslignende ørene. Dette er en liten hund med et flatt ansikt og en kort, blank pels som kommer i brungul, spraglet eller lysebrun. Rasen har en høyde på ca. 27–34,5 cm som fullvoksen. Voksne hanner veier 12,5 kg og tisper 11 kg.

Fransk bulldog
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Fransk bulldog
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Fransk bulldog
  • Alene: Mindre enn 1 time
  • Egnethet som vakthund: Lav
  • Andre kjæledyr: Middels

Opprinnelse

Miniatyrbulldog var en populær følgesvenn for blondeveverne i Midlands, der hundene fulgte med dem til fabrikkene. Arbeidere som flyttet til Frankrike med faget sitt, tok hundene sine med seg, der de avlet frem hunder med kortere ansikter for å lage den typen vi kjenner i dag.

Personlighet

Fransk bulldog er en morsom hund som er full av liv og hengiven overfor sine kjære. Det er en modig hund som tror den er mange ganger større enn den egentlig er, og den vil sannsynligvis ikke trekke seg hvis den utfordres av en annen hund (noen hunder klarer ikke å "lese" det flate ansiktet og kan provoseres).

Helse

De vanligste helseproblemene i rasen er relatert til det flate ansiktet, noe som kan føre til obstruksjon av luftveiene og pusteproblemer. Overtrening og overoppheting bør derfor unngås. De er også utsatt for hudinfeksjoner, øyeproblemer og hofte- og albuedysplasi (leddtilstander som kan være smertefulle og føre til bevegelighetsproblemer) samt ryggproblemer.

Mosjon

Rasen krever ikke mye mosjon sammenlignet med enkelte andre raser; omtrent en times mosjon daglig bør være tilstrekkelig. Sørg for at hunden er beskyttet mot varmen, da den kan lide av varmeutmattelse og åndedrettsproblemer hvis den trenes i varmt vær, på grunn av det flate ansiktet. Luft den tidlig om morgenen og sent på kvelden om sommeren.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den korte, tynne, glatte pelsen krever minimalt med stell – en ukentlig gjennombørsting er mer enn nok. Ansiktsrynkene trenger imidlertid regelmessig rengjøring også, og ørene kan også være utsatt for problemer og vil trenge hyppige kontroller og regelmessig oppmerksomhet.