Greyhound

Greyhound

Greyhound er veddeløpshesten blant hundene – utrolig rask, grasiøs og elegant. Disse hundene er muskuløse og sterkt bygget. Den korte, fine pelsen kommer i svart, hvit, rød, blå, lysebrun, brungul eller enhver av disse fargene med hvitt. Voksne hanner har en høyde på 71–76 cm og veier ca. 30–32 kg; voksne tisper måler 69–71 cm og veier ca. 27–30 kg.

Greyhound
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Greyhound
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Mynder
Greyhound
  • Alene: Mer enn 3 timer
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Greyhound har i årtusener være blant de mest populære av alle hunder; faraoene og andre asiatiske og afrikanske ledere hadde bilder av hundene sine inngravert ved gravstedene sine helt tilbake til 4 000 f.Kr. De ble brukt til jakt på antiloper, ulv og hjort, og ble ekstremt populære. De spredte seg gjennom Østen og Europa, og kom til slutt i Storbritannia, der de ble et statussymbol, i den grad at det i 1016 kun var eliten som hadde lov til å eie en greyhound. De ble brukt til jakt på hare før veddeløp overtok, der de igjen fikk beviste seg at de var de raskeste hundene på jorden: bare gepareden er raskere i dyreverdenen!

Personlighet

Disse hundene er rolige og sosiale innendørs og kan til og med være ganske late. De er følsomme hunder som kan være ideelle familiekjæledyr hvis de havner hos de riktige eierne! Selv om de er snille av natur, er deres naturlige jaktinstinkt alltid tilstede, og eventuelle eiere må være villige til å ta på seg det nødvendige ansvaret som følger med rasen. Greyhound er kjærlig overfor sine familier, men vanligvis noe reservert overfor fremmede. De går normalt godt sammen med andre hunder i husholdningen, men katteeiere bør utvise ekstrem forsiktighet.

Helse

Greyhound er generelt en relativt sunn rase med få kjente helseproblemer.

Mosjon

Selv om greyhound er den mest atletiske av hushundene, trenger de ikke voldsomme mengder mosjon. To løpeturer på 20 minutter hver vil vanligvis være tilstrekkelig. De er kjent som lynraske sofaslitere – de trenger en god, rask sprint, ikke kilometer etter kilometer med gåtur. På grunn av jaktinstinktet er en pålitelig tilbakekalling viktig før de slippes løs uten bånd i offentlige områder, og de må kanskje få munnkurv for å beskytte de små dyrene i området. En varm genser/jakke kan være nødvendig i kaldt vær.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Greyhound har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Dette er en av de enkleste rasene med hensyn til pelsstell, og den korte, fine pelsen trenger bare en gjennombørsting en gang i mellom.