Japansk spisshund

Japansk spisshund

Den lille/mellomstore japanske spisshunden er en typis spitz-hund med en tykk pels, et revelignende ansikt og trekantede øyne, og en duskete hale som krøller over ryggen. Voksne hannhunder har en høyde på 34–37 cm og tisper 30–34 cm. De veier rundt 5–6 kg.

Japansk spisshund
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Japansk spisshund
  • Røyting: Mye
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Spisshunder
Japansk spisshund
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Japansk spisshund ble utviklet i Japan, men stammer opprinnelig fra hvite spitz-raser fra Nord-Europa og Nord-Amerika, som tysk og russisk spitz og samojed. Den resulterende rasen falt inn under to størrelseskategorier. Den store ble kalt "samo" og den lille "spitz", og det var sistnevnte som ble en populær følgesvenn i Japan, og deretter i Sverige, resten av Europa og senere hele verden.

Personlighet

Japansk spisshund er i utgangspunktet litt reservert overfor personer den ikke kjenner, men er kjærlig og lojal mot sine nærmeste. Denne hunden er våken og livlig, og liker å holde vakt i huset og hagen, og vil bjeffe hvis noe uvanlig fanger dens oppmerksomhet. Dette er en super familiehund som kommer godt overens med mennesker og andre dyr.

Helse

Japansk spisshund er generelt en sunn rase. Som mange små raser kan de ha kne som faller midlertidig ut av ledd.

Mosjon

Japansk spisshund trenger omtrent en times mosjon per dag. Den skinnende hvite pelsen kan bli skitten i vått vær, men så snart den er tørr, børstes eventuell søle bemerkelsesverdig lett ut, og pelsen blir ren og pen som aldri før.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den myke underpelsen er veldig tykk, og overpelsen er rett og noe lengre rundt halsen, brystet og skuldrene, noe som danner en "manke". Halen er godt dekket. En gjennombørsting av pelsen annenhver dag vil holde den fri for floker, men daglig stelll er nødvendig i perioder med røyting.