Kerry blue terrier

Kerry blue terrier

Kerry blue terrier er en kompakt, muskuløs og sterk hund som er dekket av en myk, silkeaktig, blåfarget bølgete pels, med eller uten svarte punkter. Voksne hanner har en høyde på 46–48 cm og veier 15–17 kg; voksne tisper er noe mindre.

Kerry blue terrier
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Daglig
Kerry blue terrier
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Kerry blue terrier
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Kerry blue terrier er en allsidig gårdshund. Den voktet gårdshus, holdt skadedyr unna, jaktet og hentet småvilt, og herdet til og med husdyr. Den sies å stamme fra en hund som svømte til den irske kysten fra et skipbrudd – selv om det er variasjoner i historien om rasen. Noen sier at hunden var en liten blågrå spaniel fra den spanske armada, andre at det var en russisk svart terrier som gikk på grunn i Tralee Bay, og andre igjen at det var snakk om en portugisisk vannhund fra et lasteskip. Hunden sies å ha parret seg med lokale terrieraser for så å produsere kerry blue.

Personlighet

Kerry blue terrier er en typisk terrier som er våken, bestemt og trygg, og som kan være sta. Hunden bør ha et "disiplinert mot", men noen ganger kan den disiplinerte delen være heller tvilsom! Enkelte eksemplarer kan være problematiske overfor andre hunder, så tidlig og grundig sosialisering og løpende trening er avgjørende.

Helse

Dette er en generelt sunn rase. De vanligste helseproblemene som oppstår, er enkelte øye- og hudproblemer.

Mosjon

En times daglig mosjon er nødvendig, selv om kerry blue terrier gjerne vil akseptere mer hvis du kan tilby det. Kerry blue terrier er veldig allsidig og trives med agility og annen hundesport. Sjekk pelsen etter turer, da den er som en magnet for gressfrø, knopper osv.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk også å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den myke, silkeaktige, bølgete pelsen røyter ikke og trenger daglig børsting og en klipp hver seks til åtte uker.