Lancashire heeler

Lancashire heeler

Lancashire heeler er en liten, robust bygget hund. De er litt lengre enn de er høye, og forbena svinger noe utover. Ørene er relativt store og står oppreist. Den korte, tykke pelsen kommer i svart og brun eller leverfarge og brun. Ideelt skal voksne hanner ha en høyde på 30 cm og tisper 25 cm. De varierer i vekt fra 3 til 6 kg.

Lancashire heeler
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Lancashire heeler
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Brukshunder og gjeterhunder
Lancashire heeler
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Denne rasens historie er litt av et mysterium. De har vært kjent for å eksistere siden 1600-tallet, da de ble brukt som gårdshunder og herding av storfe. De brukte også sitt jaktinstinkt til å fange kaniner og rotter. De antas å ha kommet til gjennom krysninger mellom walisisk corgi og manchesterterrier.

Personlighet

Lancashire heeler er en vennlig liten rase som kommer godt overens med mennesker. Noen kan være litt nervøse og noe intolerante overfor andre hunder. Tidlig sosialisering med mennesker og andre kjæledyr er helt nødvendig. Dette er ideelle hunder for aktive familier med eldre barn, men anbefales ikke som en første hund for hjem med babyer eller småbarn.

Helse

Lancashire heeler kan utvikle flere arvelige øyesykdommer, og derfor anbefales øyetesting. Som mange andre små raser kan de også lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Lancashire heeler trives med mosjon og er ideell for aktive mennesker. De kan tilpasse seg et liv i byen eller på landet, men de må ha frie, trygge områder å løpe på. Hvis de har tilgang til en hage, må den gjøres rømningssikker, da de vil klare å ta seg ut av både små hull og over små gjerder. Omtrent en time daglig mosjon er en god veiledning for en voksen hund.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen er relativt enkel å stelle, siden håret er ganske kort og glatt. En børstehanske og en kjemming en gang i mellom er alt som kreves for å holde pelsen fin.