Løwchen (liten løvehund)

Løwchen (liten løvehund)

Dette er en av de største miniatyrrasene med en høyde på 25–33 cm og vekt 4–8 kg. Den lange, silkeaktige pelsen har den karakteristiske løveformen, med lang, mankelignende pels rundt brystet og forbena og kort trimming over bakbena. Pelsen kan ha hvilken som helst farge eller kombinasjon av farger.

Løwchen (liten løvehund)
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Løwchen (liten løvehund)
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Løwchen (liten løvehund)
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Løwchen kalles ofte for "liten løvehund" på grunn av den tradisjonelle pelstrimmingen, men rasens opprinnelse er ikke kjent. Den har lenge vært ansett som en rase i bichons-familien som oppstod ved Middelhavet og ble funnet i Lyon-regionen i Sør-Frankrike. En annen teori er at Løwchen faktisk er fra Tyskland og muligens avledet fra en hund av tibetansk terrier-type. Det vi vet, er at en lignende hund har vært i Europa siden 1500-tallet. Dette var en gang den sjeldneste hunden i verden – i 1969 var det bare 40 hunder. Løwchen er ikke lenger på randen av utryddelse, men er fortsatt ganske sjelden.

Personlighet

Løwchen er en glad, leken, hengiven hund som iblant kan være svært beskyttende overfor sine kjære. Tidlig sosialisering er derfor spesielt viktig. Den er årvåken for omgivelsene og har en tendens til å være høylytt, så den må trenes slik at den ikke bjeffer ved den minste lyd.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Løwchen trenger ikke veldig mye daglig mosjon – omtrent en halv time vil holde den fornøyd, selv om den er i stand til mer hvis du kan tilby det. Dette er en smart hund som også setter pris på trening.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Løwchen har et enkelt pelslag med langt, bølgete, silkeaktig hår, som må børstes to eller tre ganger i uken. Pelsen klippes fra det siste ribbenet og over bakbena, med en dusk igjen på den siste tredjedel av halen, og også på føttene (fra over ankelen). Oppdretteren vil gi deg fullstendig informasjon om pelsstellet.