Malteser

Malteser

Malteseren har et karakteristisk aristokratisk utseende med mørke øyne og en helhvit kappe som er lang og silkeaktig. En voksen malteser er 25 cm høy eller lavere og veier ca. 3-4 kg.

Malteser
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: Daglig
Malteser
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy:Høylytt
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Malteser
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Malteseren er en av de eldste etablerte rasene, og Charles Darwin sporet den tilbake til 6000 f.Kr. Dette er et medlem av bichon-familien av hunder fra Middelhavet, og det er kjent at Publius, den romerske guvernøren i Malta i 1. århundre e.Kr., hadde en malteserhund ved navn Issa. Rasen har vært populær blant kongelige og aristokratiet gjennom sin historie og er avbildet i kunst med dronning Elizabeth I og andre kongelige. Mary Queen of Scots sies å ha hatt en malteser som gjemte seg under skjørtet hennes da hun ble halshugget.

Personlighet

Denne miniatyrhunden er liten, søt og glamorøs, men er mer enn bare et pent ansikt, da den kan være nokså livlig til tider! Den er årvåken for omgivelsene og kan være høylytt, og bør derfor trenes fra ung alder til ikke å bjeffe ved den minste anledning.

Helse

Som mange andre små raser kan maltesere lide av kneskåler som kommer ut av ledd. Arvelige øyesykdommer kan også forekomme, og derfor anbefales øyetesting.

Mosjon

En halv times daglig mosjon vil holde en malteser fornøyd, selv om den klarer mer hvis du kan tilby det. Den kan være overraskende modig når dere er ute sammen, og rasens historie som skadedyrfanger kan komme til syne!

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Daglig pelsstell er nødvendig for å holde den lange, silkeaktige pelsen fri for floker. Hvis pelsen forsømmes, vil det danne seg knuter som kan bli smertefulle for hunden. Å få malteservalpen til å se på pelsstell som noe som innebærer belønning, er derfor svært viktig.