Manchesterterrier

Manchesterterrier

Manchesterterrier er en liten/mellomstor hund med et elegant utseende og en kort, glatt og blank pels som er svart med spesifikke brune merker (se rasestandarden for fullstendige detaljer). Dette er en kompakt, elegant og solid hund med substans. Voksne hannhunder har en høyde på ca. 41 cm og tisper 38 cm. Vekt for rasen er ca. 7–9 kg.

Manchesterterrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Manchesterterrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Terriere
Manchesterterrier
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Svarte og brune terrierhunder ble brukt til rottefanging og annen skadedyrsbekjempelse i elisabethanske tider, og dette fortsatte i århundrer. På 1800-tallet ble de også brukt til kaninjakt, og i midten av århundret ble langbente hunder (lignende whippet) introdusert, for å gi den mer elegante, raffinerte terrieren vi har i dag. Manchesterterrier ble kjent ved sitt nåværende navn på slutten av 1800-tallet, da den var svært utbredt i byen og jobbet ved fabrikkene i bomullsindustrien.

Personlighet

Manchesterterrier er en typisk terrier i mange henseender – den har et unikt vesen og kan være sta, høylytt og vrien. Den har også alle de positive trekkene ved terrierhunder – den er intenst lojal mot familien og er en morsom, kjærlig følgesvenn.

Helse

Manchesterterrier er generelt en sunn rase. Til felles med mange små raser kan de utvikle glidende kneskåler. En arvelig blødningssykdom (von Willebrands sykdom) er også kjent i denne rasen.

Mosjon

En times daglig mosjon er nødvendig, selv om den klarer å gå mye lenger. Sørg for at du har en god tilbakekalling før du slipper den løs uten bånd, da rasens jaktinstinkter kan lede den langt bort eller ut i fare.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Manchesterterrier har en kort, glatt pels som krever lite stell, og trenger ikke særlig mer enn en gjennombørsting en gang i uken for å fjerne dødt hår.