Dvergschnauzer

Dvergschnauzer

Dvergschnauzer er en liten, solid, muskuløs hund med et årvåkent uttrykk. Øyenbrynene, barten og håret på bena gir rasen et veldig karakteristisk utseende. De kan være salt og pepper, svart med sølvmerker, helsvart eller -hvit i fargen, selv om hvit forekommer sjelden. Voksne hannhunder skal ideelt ha en høyde på ca. 36 cm og veie 8 kg. Voksne tisper skal ha en høyde på rundt 33 cm og veie 7 kg.

Dvergschnauzer
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Dvergschnauzer
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Dvergschnauzer
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

I Bayern på 1400-tallet fantes det en mellomstor strihåret pinscherhund som ble brukt til rottefangst og annet generelt gårdsarbeid. Det er denne hunden alle tre størrelsene av schnauzer stammer fra. Dvergschnauzer er et resultat av en krysning mellom standard schnauzer med affenpinscher og andre små raser.

Personlighet

Dvergschnauzer er en livlig, aktiv liten hund som kan være en morsom, givende følgesvenn. De kan imidlertid være sta og ha en sterk vilje, og trenger konsekvent trening og sosialisering. Dette er en naturlig vakthund som en nokså høylytt, og som vil være rask til å varsle familien om fremmede som nærmer seg deres territorium.

Helse

Dette er en generelt sunn rase, men den har enkelte rasespesifikke problemer som den kan lide av, blant annet høyt blodfettnivå, betennelse i bukspyttkjertelen, diabetes og blæresteiner.

Mosjon

En times daglig mosjon kreves for en voksen, men den tar gjerne mer hvis du kan tilby det – denne hunden er tilpasningsdyktig og finner sin plass i familiens rutiner.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen er hard, stri og kort med en tett underpels. Fullstendig pelsstell er nødvendig minst to ganger i uken. Håndstripping er et must for utstillinger, men klippingen av dette smarte familiekjæledyret er enkel og grei, selv om kroppsfargen blekner med årene.