Norfolk terrier

Norfolk terrier

Norfolk terrier er en av de minste av dagens terriere. De har en stri, hard, rett, værbestandig pels som kommer i alle nyanser av rødt, hvete, svart og brun, eller grå. Ideelt sett skal disse terrierne ha en høyde på 25 cm opp til manken og veie ca. 4–5 kg.

Norfolk terrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Norfolk terrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Norfolk terrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Norfolk terrier har eksistert som rase i over 100 år. Forfedrene til denne lille hunden kan ha inkludert borderterrier og dens forfedre, cairn terrier og en rød terrier fra Irland. På slutten av 1800-tallet var de populære blant studentene ved Cambridge University og ble deres maskot. Denne hunden var opprinnelig kjent som norwich terrier. Noen av disse hundene hadde oppreiste spisse ører, og andre hadde ører som hang nedover nært til hodet. I 1965 ble typen med hengende ører omdøpt til norfolk terrier.

Personlighet

Norfolk terrier er intelligente, livlige og vennlige små hunder som kan være litt egenrådige til tider. De kommer godt overens med større barn, og mange aktive eldre ser ut til å like denne rasen. De bør sosialiseres fra tidlig alder, spesielt med katter, da de ellers vil jage dem så snart de får sjansen. De elsker å bjeffe og grave, så også disse instinktene må kanaliseres på riktig måte.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd, men dette er generelt en robust rase.

Mosjon

Denne lille terrieren vil tilpasse seg livet i byen, men foretrekker et mer landlig liv. De elsker å være utendørs og liker ingenting bedre enn å få lov til å grave i flere timer – en hundegrop i hagen vil derfor være svært populært! En voksen hund vil kreve rundt en time mosjon per dag.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den harde, stri pelsen er relativt enkel å holde i god stand med en god gjennombørsting en eller to ganger i uken. Pelsen må også håndplukkes to ganger i året. En profesjonell hundefrisør eller oppdretter vil kunne gi råd om dette.