Faraohund

Faraohund

Disse mellomstore, korthårede hundene med oppreiste ører har et veldig grasiøst og atletisk utseende. Faraohunder kommer i lysebrun eller brun farge, noen ganger med hvite merker. Voksne hannhunder har en høyde på ca. 56–63 cm og veier 23–25 kg. Voksne tisper har en høyde på rundt 53-61cm og veier 20-23kg.

Faraohund
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Faraohund
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Spisshunder
Faraohund
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Rester av hunder som ligner på faraohunden, har blitt funnet i Nildalen og kan dateres tilbake til 4 000 år f.Kr. Det antas at fønikerne i før-egyptiske tider handlet med mynder, som ble forlatt på isolerte øyer der de paret seg med seg selv i hundrevis av år. Rundt 1000 år f.Kr. ble Malta kolonisert av fønikerne og deres mynder. Disse hundene ble verdsatt for deres evne til å jakte kaniner og ble kjent som "kaninhunder", som er den faraohunden vi kjenner i dag.

Personlighet

Faraohund er en rimelig selvstendig hund som er lojal mot familien. Den har et innebygd ønske om å jakte og har utholdenheten til å fortsette – med eller uten deg. Katter og andre små dyr vil ses som byttedyr dersom faraohunden ikke har blitt sosialisert med dem fra tidlig alder. De kan være ganske høylytte, og de er en veldig sosial rase som stortrives i selskap med mennesker og andre hunder.

Helse

Det vanligste problemet for denne rasen er kneskåler som havner ut av ledd.

Mosjon

Disse hundene krever mye mosjon – minst to timer daglig. Når de først har oppdaget et spor, vil de løpe og løpe. Da de kan hoppe relativt høyt, må du sørge for å ha en tilstrekkelig inngjerdet hage for at hunden ikke skal rømme. De vil kanskje trenge en jakke/genser i kaldt vær.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Faraohunden er lett å stelle. De kan stelles med en børstehanske som fjerner løse og døde hår.