Dvergpinscher

Dvergpinscher

Dvergpinscher er en elegant miniatyrhund som har en nokså solid kroppsbygning. Voksne hunder har en høyde på 25–30 cm og veier rundt 4–6 kg. Den har en kort, glatt pels som er rett og glansfull, og kommer i svart, blått og sjokolade med brune merker, eller rødt.

Dvergpinscher
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Dvergpinscher
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Dvergpinscher
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Dvergpinscher er den minste av de tre pinscher-rasene (de to andre er dobermann, den største, og mellomstore tysk pinscher) og ble tradisjonelt brukt som rottefanger. Den stammer fra glatthåret tysk pinscher; dobermann er ikke i slekt med de to andre pinscher-rasene. Dvergpinscher har en ganske kort historie sammenlignet med visse andre raser, og oppstod for rundt 100 år siden.

Personlighet

Hvis du vil ha en pen liten hund på fanget, er dette ikke rasen for deg! Den kan kanskje kategoriseres som en miniatyrrase, med dvergpinscher har også mange terrieregenskaper. Faktisk betyr "pinscher" "terrier" på tysk. Dette er en dristig, fryktløs hund som er aktiv og nysgjerrig. Det er alltid årvåken og vil bjeffe hvis noe uvanlig tiltrekker skulle oppstå, og er derfor gjerne en god vakthund i huset.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Dvergpinscher trenger bare omtrent en halv times mosjon per dag, selv om den klarer mye mer hvis du kan tilby det. I kaldt vær kan den trenge en jakke/genser som beskyttelse mot kulden.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Dvergpinscher har en kort, glatt pels med en nokså har tekstur som krever svært lite vedlikehold, ikke stort mer enn en gjennombørsting en gang per fjortende dag. I perioder med røyting vil hyppigere stell bidra til å fjerne det døde håret.