Burmilla

Burmilla

Burmilla-rasen har en mellomstor kroppsform, tilsvarende burmesere, med en kraftig, muskuløs kropp og en sterk, rett rygg. Hunner er mye mindre og finere enn hanner. Hodet har en noe avrundet kuppel, en kileformet snute og brede ører. De uttrykksfulle øynene kan ha hvilken som helst farge fra gull til grønn. Pelsen er kort og tettsittende med en blek underpels og også mørkere farger på tuppen av hårene) over resten av kroppen, og et tydelig "M"-merke i pannen.

Burmilla
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
Burmilla
  • Støy Høy
Burmilla
  • Aktivitet Høy

Opprinnelse

Burmilla et korthåret medlem av den asiatiske katterasegruppen. Rasen ble skapt i 1981 ved en utilsiktet parring mellom en mannlig chinchilla og en lillafarget hunn-burmeser. Kattungene så og oppførte seg som burmesere, men de hadde den fantastiske sølvfargen og tuppmerkene til chinchilla-rasen. Faktisk fikk kullet så stor interesse at paret fikk pare seg igjen, hvorfra en ny rase ble dannet.

Personlighet

Burmilla-rasen er mindre høylytte enn burmesere, men ikke så rolig som chinchilla-rasen. Burmilla-katter elsker oppmerksomhet og å være en del av familien, selv om de kan være ganske krevende og ofte følge etter eierne rundt i huset. Som de fleste asiatiske katter er burmilla-katter veldig intelligente og kan ofte løse problemer som hvordan man åpner dører.

Helse

Det er ingen spesielle tilstander knyttet til asiatiske katter i veterinærlitteraturen, men de kan ha en tendens til å utvikle tilstander som forbindes med burmesere. Enkelte linjer av denne rasen ser ut til å være mer utsatt for diabetes mellitus enn andre raser.

Opprinnelsesland

Storbritannia

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat.  Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Den korte, tettsittende pelsen krever ikke mye stell, selv om de setter pris på den oppmerksomheten som følger med pelsstell. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.