Cornish rex

Cornish rex

Cornish rex-katter er muskuløse og har en slank og høy form. De føles tyngre enn de ser ut. Katten har et langt kileformet hode, flat hodeskalle og store, høye ører. Rasens mest karakteristiske egenskap er den krøllete pelsen som føles fin og myk å ta på. Den krøllete pelsen har ingen dekkhår og skal være bølget og ha et krusete utseende. Værhårene er like krøllete som resten av pelsen. Cornish Rex har en særegen duft som noen eiere beskriver som litt "ostete". Pelsen kan ha enhver kombinasjon av farge og mønster.

Cornish rex
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
Cornish rex
  • Støy Middels
Cornish rex
  • Aktivitet Høy

Opprinnelse

Cornish Rex-rasen oppstod ved en naturlig mutasjon som ble oppdaget i en kattunge født til en gårdskatt i Cornwall i 1950 – den hadde krøllete pels. Den ble paret tilbake med sin mor, og to kattunger i det resulterende kullet ble født med den krøllete pelsen som nå forbindes med rasen. Devon Rex- og Cornish Rex-rasenes krøllete-hår-mutasjoner er forskjellige. Krysser man Devon Rex-katter og Cornish Rex-katter, får man kull med rett pels!

Personlighet

Cornish Rex-katter har en skøyeraktig side og en personlighet som nesten kan beskrives som "evig ung"! De er veldig intelligente, liker å leke og elsker å lære nye triks. De vil gjerne leke henteleker i timevis. Selv om dette er livlige katter, har de også roligere stunder der de liker bare å krølle seg opp i et fang. Cornish Rex-katter kan bli raskt kalde og vil alltid søke det varmeste stedet å sove.

Helse

En tilstand knyttet til denne rasen, er hypotrikose – hårtap som fører til skallethet. Den uvanlige pelsen gjør katten utsatt for enkelte hudtilstander, inkludert overdreven soppinfeksjon.

Opprinnelsesland

England (Cornwall)

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat.  Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Cornish Rex-kattens bølgete pels trenger bare minimalt stell. Gummibørster kan brukes til å fjerne døde hår, men vær forsiktig, da overdreven bruk kan skade håret permanent. Katter med blek pels kan trenge solfaktor på ørene i sommermånedene. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.