Devon rex

Devon rex

Det første man legger merke til på en Devon rex-katt, er det sinte ansiktet og den krøllete pelsen. Kinnene er brede, øynene og ørene er veldig store, og plassert lavt på hodet. Den korte pelsen har dekkhår som er bølget, men som for det meste består av underpelsen av ned-hår. Devon Rex-katten har den karakteristiske Rex-onduleringen, og pelsen danner kruser og bølger, spesielt på ryggen. Værhårene og øyenbrynene krøller også. Devon Rex kan ha hvilken som helst pelsfarge eller -mønster.

Devon rex
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
Devon rex
  • Støy Middels
Devon rex
  • Aktivitet Høy

Opprinnelse

Devon Rex stammer fra en krøllet katt som ble funnet i Devon i 1960. Som Cornish Rex er Devon Rex-kattens pels forårsaket av et recessivt gen, og innavl var nødvendig for å opprettholde rasen. Devon-kattegenet er imidlertid forskjellig fra det som krøller pelsen på Cornish Rex, og kryssing av Devon Rex med Cornish Rex gir kull med rett pels. De to mutasjonene må ha oppstått uavhengig av hverandre, selv om de oppstod såpass nært geografisk sett, dvs. i henholdsvis Devon og Cornwall. Innen ti år etter den ble oppdaget, ble rasen anerkjent i Storbritannia.

Personlighet

Devon Rex-katter er vennskapelig beskrevet som "urokråker" og "aper i katteklær" med skøyerstreker som å svinge i gardinene og klatre på tapetet! De er livlige og utadvendte katter. De har flere "hundelignende" egenskaper, som for eksempel en forkjærlighet for å hente leker, og de kan trenes til å gå i sele og bånd. De er veldig snille og kjærlige katter, og hater å kjede seg eller være alene. Nye besøkende kan bli overrasket over å oppdage at de blir grundig undersøkt av en nysgjerrig Devon Rex-katt før de får mulighet til å slå seg ned!

Helse

På grunn av pelsens karakter kan Devon Rex-katter være utsatt for soppinfeksjoner i huden som kan forårsake øreproblemer, fete lag på huden og kløe. Rex-katter kan også være utsatt for skallethet, en lidelse kjent som hypotrikose. På grunn av tilbakekryssingen som var nødvendig for å etablere rasens opprinnelige gensammensetning, har det tidligere vært genetiske spastisitetsproblemer forbundet med rasen (kjent som Devon Rex-myopati), men omhyggelig avl har så godt som eliminert dette nå.

Opprinnelsesland

England (Devon)

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat.  Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Devon Rex-kattens bølgete pels trenger bare minimalt stell. Gummibørster kan brukes til å fjerne døde hår, men vær forsiktig, da overdreven bruk kan skade håret permanent. Devon Rex-katter må få ørene rengjort regelmessig for å fjerne voksaktige forekomster som kan føre til øreinfeksjon. Katter med blekere pelsfarger kan trenge solfaktor på ørene i sommermånedene. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.