Schnauzer (mellomschnauzer)

Schnauzer (mellomschnauzer)

Schnauzer er en mellomstor, solid og muskuløs hund med fremtredende øyenbryn og bart. Pelsen kan være svart eller salt og pepper. Voksne hannhunder skal ideelt ha en høyde på ca. 48 cm og veie rundt 18 kg. Voksne tisper har en høyde fra 45,7 cm og veier 16 kg.

Schnauzer (mellomschnauzer)
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Schnauzer (mellomschnauzer)
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Schnauzer (mellomschnauzer)
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Schnauzer har vært representert i kunst og skulpturer så tidlig som på 1400-tallet. Schnauzer (ofte kalt mellomschnauzer) er den hunden som dvergschnauzer og riesenschnauzer utviklet seg fra, og kommer fra Sør-Tyskland og de nærliggende regionene i Sveits og Frankrike. Opprinnelig ble den brukt som rottefanger, før man oppdaget at den også var en utmerket vakthund. Den første rasestandarden for denne hunden ble opprettet i 1890.

Personlighet

Schnauzer-hunder er livlige og aktive, men har også sta og egenrådige trekk. De kan knytte et veldig tett bånd til én person eller én familie, og kan bli veldig beskyttende av sitt territorium. Schnauzer-hunden går ikke alltid like godt sammen med andre hunder eller husdyr, og trenger derfor særlig grundig sosialisering og tilsyn. De er raske til å varsle familien om fremmede på vei mot deres territorium med et dypt bjeff.

Helse

Schnauzer-rasen kan utvikle hjerteproblemer og, som de fleste raser, hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelighetsproblemer). Screening er tilgjengelig.

Mosjon

Schnauzers liker mosjon og lek, og voksne hunder trenger minst en time mosjon hver dag, helst mer. De liker å holdes aktive og liker trening.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen er hard, stri og kort med en tett underpels. Fullstendig pelsstell er nødvendig minst to ganger i uken. Håndstripping er et must for utstillinger, men klippingen av dette smarte familiekjæledyret er enkel og grei.