Sealyhamterrier

Sealyhamterrier

Sealyhamterrier er en liten, kvadratisk terrier med en lang, glatt pels som kommer i hvitt eller hvitt med forskjellige fargemerker (se rasestandarden for detaljer). De har en høyde på 31 cm eller under som fullvoksne, og voksne hanner veier ca. 9 kg og tisper ca. 8 kg.

Sealyhamterrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Daglig
Sealyhamterrier
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Terriere
Sealyhamterrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Sealyhamterrier-rasen er en nokså ny rase som dateres tilbake til midten av 1800-tallet, da kaptein John Owen Tucker-Edwardes, fra Sealyham Mansion i Pembrokeshire i det sørvestlige Wales, bestemte seg for å skape den perfekte terrieren da han pensjonerte seg i 1848 og kunne bruke mer tid på jaktinteressen. Man antar at han brukte corgi, west highland white terrier, wire fox terrier, bullterrier, dandie dinmont terrier og cheshire terrier. Sealyham terrier ble sammen med otterhound brukt til å jakte oter, rev og grevling.

Personlighet

Sealyhamterrier har mange typiske terriertrekk: den er modig og fryktløs, men vennlig mot mennesker. Den er alltid årvåken og vil bjeffe hvis noe uvanlig tiltrekker seg oppmerksomhet. Den vil også klart vise sin misnøye hvis en annen hund velger å utfordre den. Tidlig sosialisering med katter og andre hunder er viktig. Denne hunden har masse personlighet og er en morsom, leken følgesvenn.

Helse

Sealyham terrier er en generelt sunn og robust rase. Som mange andre raser kan de lide av enkelte arvelige øyelidelser, og øyetesting anbefales.

Mosjon

Sealyhamterrier trenger minst en halv times mosjon per dag, selv om den klarer mer hvis du kan tilby det. Den står lavt mot bakken og tiltrekker seg lett gjørme i vått vær, så vend hunden til å bli tørket fra den er ung, slik at den ser det som en trivelig, givende opplevelse.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Daglig pelsstell vil holde den ikke-røytende pelsen fri for floker. Knuter vil ellers utvikle seg da den lange, harde overpelsen og den tykke underpelsen kan flette seg i hverandre. Pelsen må trimmes før utstilling, men dette er en arbeidsintensiv, ikke helt ukomplisert prosess som vil kreve litt øvelse! Oppdretteren kan gi deg mer informasjon. Mange hunder klippes jevnt kort over hele kroppen.