Maine coon

Maine coon

Maine coon-katten er den største av alle katterasene har en kraftig muskuløs kropp og store ben. Hodet har en firkantet snute og store, brede, høye ører. Pelsen er lang og tykk, og består av en underpels som er dekket av en fyldig, blank, vanntett overpels. Håret på hodet, nakken og skuldrene er kortere og øker i lengden nedover ryggen, sidene og halen. Håret på magen og knebuksene er fyldig og raggete. En krave, som er tyngre hos hannene enn hos hunnene, begynner nederst på ørene. Halehåret er langt og flytende. Ørene har dusker på tuppen. Potene har også dusker, som danner en snøsko-effekt. Maine coon-rasen kommer i over 30 forskjellige farger. Øynene kan være grønne, gullfargede eller kobber. Hvite katter kan ha blå eller øyne med to forskjellige farger.

Maine coon
  • Pelslengde Lang
  • Krav til pelsstell Mer enn én gang i uken
Maine coon
  • Støy Lite
Maine coon
  • Aktivitet Middels

Opprinnelse

Forfedrene til Maine coon-katten var langhårede katter som ble brakt til staten Maine i USA av sjøfolk på 1850-tallet. Disse kattene paret seg så med de lokale korthåret kattene. Avkommene var store, sterkt bygde katter med halvlang pels og børstelignende haler som lignet på vaskebjørnens hale, derav navnet Maine coon. Kattene utviklet en tykk, tett pels for å kunne motstå de ekstreme Maine-vintrene. Spesialutstillinger med Maine coon-katter ble holdt så tidlig som på 1860-tallet, og rasen ble veldig populær som kjæledyr. Maine coon-katten ble importert til Storbritannia på 1980-tallet.

Personlighet

Maine coon-katter har en vennlig natur og er veldig lekne og snille. De liker menneskelig selskap og er gode kjæledyr. De kan ofte bli funnet sammenkrøllet på de merkeligste steder – muligens på grunn av deres beskjedne opprinnelse. De nyter å være i friluft og trenger derfor å kunne klatre og simulere jakt. Maine coon-katter er kjent for den herlige, dempede kvitrelyden de lager.

Helse

Maine coon ser ut til å ha en høy prevalens av en hjertesykdom som kalles hypertrofisk kardiomyopati. Den har også en høy prevalens av hoftedysplasi. Spør oppdretteren om begge disse tilstandene før du kjøper kattunge.

Opprinnelsesland

Amerika

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Med tanke på pelsens lengde håndterer Maine coon-kattene pelsen nokså bra, men den trenger likevel hyppig stell for at pelsen skal holdes i god stand. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.