Sloughi

Sloughi

Sloughi er en mellomstor/stor korthåret hund som har en nobel og verdig holdning. Den er elegant og pen, men også sterk og muskuløs. Pelsen kommer i flere farger (se rasestandarden). Voksne hanner har en høyde på 66–72 cm og tisper 61–68 cm. Vektområdet for rasen er 20–27 kg.

Sloughi
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Sloughi
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Mynder
Sloughi
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Sloughi-rasen er kjær blant beduin-stammer, som dekorerer den med talismaner og amuletter. Når en beduiner går på besøk, blir hans sloughi-hund behandlet samme respekt som enhver ærede gjest, og stammemennene vil gjerne gi fra seg teppet dersom hunden skulle bli kald. Og når sloughi-hunden dør, er beduinens sorg tydelig, og hunden sørges over med verdighet. Det finnes rester etter sloughi som kan dateres tilbake til de gamle egypterne, og en mumifisert kropp av en sloughi er blitt oppdaget i en grav.

Personlighet

Sloughi er selvstendige hunder som har en innebygd lyst til å jakte, og med en utholdenhet som lar dem jobbe over lang tid. Katter og andre små dyr vil ses som byttedyr dersom denne hunden ikke har blitt sosialisert med dem fra tidlig alder. Dette er ikke en rase som passer for noen som har liten tid, men den er en hengiven, lojal familiehund i det rette hjemmet. Dette er ikke en støyende hund.

Helse

Dette er en generelt sunn og robust rase. Som for mange raser kan arvelige øyesykdommer oppstå, og derfor anbefales øyetesting.

Mosjon

Disse hundene krever mye mosjon – minst to timer daglig for en voksen hund. Når de først får ferten av et byttedyr, vil de løpe og løpe, så gå bare i trygge områder, og tren på en pålitelig tilbakekalling.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Sloughi er en renslig, håndterlig hund som ikke liker å være skitten på noen måte, og som vil vaske seg nærmest som en katt hvis pelsen blir skitten. Den korthårede pelsen kan stelles med en børstehanske.