Wheatenterrier

Wheatenterrier

Wheatenterrier er en mellomstor hund med en karakteristisk silkeaktig, svakt krøllet pels som gir hunden et naturlig, rufsete utseende. Denne hunden har en veldig karakteristisk pels som beskrives som den varme fargen på moden hvete. Voksne hunder har en høyde på 46–49 cm og veier mellom 16 og 20,5 kg. Voksne tisper skal være litt mindre.

Wheatenterrier
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Wheatenterrier
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Wheatenterrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Wheatenterrier var irske bønders svar på skadedyrproblemer og ble oppdrettet og utviklet i over to hundre år som en dyktig rottefanger og utmerket gårdshund. Wheatenterrier ble først anerkjent av den irske kennelklubben på slutten av 1930-tallet og av den britiske kennelklubben på begynnelsen av 1940-tallet. Wheatenterrier er Irlands eldste opprinnelige terrier og er bevis på at det irske avlstalentet ikke bare begrenser seg til løpshester.

Personlighet

Wheatenterrier har en sterk personlighet og er lekne. Så lenge de inkluderes i alt du gjør, vil de vise seg å være lojale følgesvenner. De vil holde deg på tærne med dårlig oppførsel en gang imellom, men de er som regel aktive i ordets beste forstand. De lærer raskt, men kan som de fleste terriere også være nokså sta.

Helse

Wheatenterrier er en generelt sunn rase, men den kan lide av en rekke arvelige lidelser. De viktigste er en bestemt type arvelig nyresykdom og gastrointestinal sykdom. De er også utsatt for allergisk hudsykdom.

Mosjon

Wheatenterriere er aktive hunder som trenger tilstrekkelig mosjon for ikke å bli lett ustyrlige innendørs. En time daglig bør betraktes som daglig minimum for en voksen wheatenterrier – selv om mer er å foretrekke hvis du kan tilby det.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den ikke-røytende, silkeaktige, svakt krøllete pelsen må stelles flere ganger i uken for å holde seg ren, blank og fri for floker. Behovet for pelsstell vil være større mellom 7 og 24 måneder når den voksne pelsen kommer inn.