Sibirisk katt

Sibirsk katt

Sibirkatten er en større rase med en muskuløs kroppsbygning og en tønneformet overkropp. Pelsen er lang og tett, og hodet har en modifisert kileform med avrundede konturer og veldig uttrykksfulle øyne. Det generelle fysiske utseendet signaliserer styrke og kraft. De lengre hårene i den tredoble pelsen er bleke og tettsittende, og mørkere mot ytterenden. Dette gjør at pelsen glinser når katten beveger seg. Selv om brunstripet er den vanligste fargen, kan en sibirkatt ha en hvilken som helst farge og et hvilket som helst mønster, eller en kombinasjon av farger, ensfarget lilla eller ensfarget sjokolade.

Sibirsk katt
  • PelslengdeLang
  • Krav til pelsstellMer enn én gang i uken
Sibirsk katt
  • StøyMiddels
Sibirsk katt
  • AktivitetMiddels

Opprinnelse

Sibirkatten er Russlands nasjonalkatt. Denne naturlige rasen har eksistert i Russland i hundrevis av år Sibirkattene har en dokumentert historie helt tilbake til år 1000, og den ryktes å være stamfar til de fleste moderne langhårede raser. Etter å ha levd i det kalde russiske klimaet over mange generasjoner har rasen utviklet en hardfør natur og en tett, tredobbel pels som holder vannet ute. Noen få sibirkatter ble importert til Storbritannia på slutten av 1800-tallet, men rasens popularitet avtok til fordel for den tykkpelsede perseren. Interessen for rasen er nå igjen økende i Storbritannia.

Personlighet

Sibirkatten er et kjærlig husdyr som elsker oppmerksomhet, og de er derfor gode følgesvenner. Rasen sies å være lojal, sosial og trygg. Sibirkatter er svært intelligente og synes å "løse problemer" for å oppnå det de vil ha. De skal også elske å leke i vann, vannboller og dryppende kjøkkenvasker. De liker å klatre og er gode jegere. De maler lett, men vil også hvine og kvitre. De fleste sibirkatter vil riste med halen når de er glade

Helse

Enkelte linjer av sibirkatt kan være utsatt for en hjertesykdom som kalles hypertrofisk kardiomyopati.

Opprinnelsesland

Russland

Andre navn

Sibirsk katt

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

"Selv om sibirkattens lange hår ikke floker seg spesielt lett, vil den ha glede av regelmessig pelsstell for å holde seg i topp stand. Den lange pelsen er på sitt tykkeste i vintermånedene. "