Singapura

Singapura

Singapura ser ut som en liten abyssiner. Hodet er avrundet med en markert værhårspute og en kort, bred snute. Ørene er store og dypt innhulet. Øynene er store og mandelformede, litt skrå og vidåpne. Selv om dette er små katter, er kroppen kompakt og muskuløs. Halen er slank med en butt tupp. Pelsen er kort og glatt med bånd av svart, brun eller elfenben i hvert hår. Hårene er mørkere på ryggen, halen og bena. Brystet og magen har en blek elfenbenfarge. Øynene kan være hasselbrune, grønne eller gule, med svarte linjer rundt.

Singapura
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstellMindre enn én gang i uken
Singapura
  • StøyMiddels
Singapura
  • Aktivitet Høy

Opprinnelse

Singapura stammer opprinnelig fra Singapore, og navnet betyr Lion City, det lokale malaysiske navnet på øya. Det ble kjent som "avløpskatten" på grunn av sin vane for å sove i avløp og oppholde seg i rennesteinen. Dette er også grunnen til kattens lille størrelse, singapura-katten er verdens minste katterase. Singapura antas å ha eksistert i ca. 300 år og stammer fra katter fra hele verden som ankom Singapore ombord på skip, hvorpå de paret seg med de lokale villkattene. Myndighetene anså dem for å være skadedyr og reduserte populasjonen regelmessig. I 1974 var utrydningen så utbredt at bare tre katter fra Singapura-rasen overlevde, og disse kattene ble eksportert til Amerika sammen med en fjerde som ble funnet i 1980. Fra disse fire kattene ble den anerkjente rasen grunnlagt. Den første singapura-katten ble importert til Storbritannia i 1989, og de øker nå raskt i popularitet.

Personlighet

Singapura er veldig kjærlig og vennlig, men i motsetning til sine orientalske slektninger har den en veldig stille stemme og er mer reservert. Singapura-katter elsker menneskelig selskap, og de liker godt å sitte på fanget eller på skulderen; de synes å elske varmen. De synes å foretrekke å være over bakken og vil ofte finne en plass som gir dem god utsikt, som i toppen av bokhyller eller garderobeskap. De er aktive, livlige og alltid villige til å leke. De lærer raskt og er nysgjerrige og skøyeraktige.

Helse

Per i dag er det ingen rapporterte problemer med denne rasen. Som alle katter vil det være en fordel å beskytte singapura-katter mot sykdom gjennom vaksinasjon, og de trenger regelmessig parasittkontroll og årlige helsekontroller hos veterinær.

Opprinnelsesland

Singapore

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat.  Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Singapura-katter har en kort, tettsittende pels som ikke krever særlig mye stell. De vil imidlertid sette pris på å bli børstet med en myk børste og oppmerksomheten som følger med.