Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
to hunder som sitter rygg mot rygg

Bærekraft

Hos Purina er vi forpliktet til å tilby høykvalitets ernæring til kjæledyr, samtidig som vi beskytter planeten vår for fremtidige generasjoner.

Å takle klimaendringene kan ikke vente, og det kan heller ikke vi.

Som en del av Nestlé-familien deler vi ambisjonen om å halvere klimagassutslippene våre innen 2030 og å nå netto null innen 2050 – selv om virksomheten vår fortsetter å vokse. Vi har størrelsen, skalaen og rekkevidden til å gjøre en stor forskjell.

Å oppnå netto nullutslipp vil bety store endringer som vil forandre virksomheten vår. Fremover vil vår vei til null fokusere på fire nøkkelområder for raskere handling:

 1. Innkjøp av ingredienser på en bærekraftig måte.
 2. Forvandle vår produktportefølje.
 3. Utvikling av vår emballasje.
 4. Drive effektiv produksjon og logistikk.

Innkjøp av ingredienser på en bærekraftig måte

Vi forbedrer stadig prosessene våre for å sikre at ingrediensene våre hentes på ansvarlig måte, med leverandører som må overholde Nestlés standard for ansvarlig innkjøp. Dette hjelper oss å vite hvor ingrediensene våre kommer fra og hvordan de produseres, og til å ta opp miljømessige og sosiale problemer som avskoging, menneskerettigheter og dyrevelferd. Gjennom ansvarlige innkjøpsmetoder kan vi ha en positiv innvirkning på lokalsamfunnene der vi opererer.

Som en del av våre Purina in Society Commitments inkluderer våre handlinger:

 • Samarbeid med Sustainable Fisheries Partnership for å evaluere fiskekildene våre, med 76% av sjømatingrediensene våre ansvarlige hentet innen utgangen av 2020. Målet vårt for 2021 er 90%.
 • Atlantisk laks, vår mest brukte fisk, vil være den første som er 100% ansvarlig, eller økologisk, i Vest-Europa i 2021.
 • 99% av soyaen vår er sporbar og ansvarlig hentet innen utgangen av 2020.
 • Samarbeider med Proforest for å evaluere soyakildene våre, med 100% erklært avskogingsfri innen 2020.

Vi samarbeider også med bønder, leverandører og lokalsamfunn for å transformere intensiv jordbrukspraksis til regenerativ jordbrukspraksis som beskytter og gjenoppretter naturressurser som land, vann og biologisk mangfold. Sunnere jord er mer produktiv og kan lagre mer organisk karbon.

Våre tiltak inkluderer:

 • Samarbeider med LENS (Landscape Enterprise Networks) i Storbritannia. Initiativet tar sikte på å omforme moderne landbruk og utvikle banebrytende regenerative jordbruksmetoder som fungerer harmonisk med naturen og er skalerbare. Selskaper fra en rekke ulike sektorer jobber sammen og investerer i å forbedre kvaliteten og helsen til landskapene der de opererer.
 • Samarbeide med Living Soils Initiative i Frankrike for å gi opplæring og teknisk støtte til bønder som er villige til å implementere regenerativ jordbrukspraksis og måle deres innvirkning på jorda. Prosjektet har som mål å utvikle nye økonomiske verktøy for å akselerere bøndenes overgang til disse nye praksisene.

 

Målet vårt er å hente 20% av nøkkelingrediensene gjennom regenerative oppdrettsmetoder innen 2025, og øke til 50% innen 2030.

 

Et annet viktig aspekt ved vårt bærekraftsarbeid er vår bruk av animalske biprodukter. Beskrevet som "kjøtt og animalske derivater" på kjæledyrmatetiketten, kommer disse ingrediensene fra dyr som har bestått veterinærinspeksjoner som egnet til konsum, men som er overskudd fra matindustrien. De pleier ikke å bli brukt av grunner som lav forbrukeretterspørsel og utseende, da de inkluderer materialer som lunger, nyrer og lever.

Det er imidlertid gode grunner til å bruke eller "oppgradere" disse verdifulle ingrediensene fordi de tilbyr trygt og kvalitetsprotein for kjæledyr å nyte, som ellers kan gå til spille. Biproduktene vi bruker er spesielt utvalgt for ernæringen de gir. De er lette for katter og hunder å fordøye og leverer massevis av næringsstoffer, som essensielle aminosyrer, vitaminer, mineraler og sunt fett som gir kjæledyr energi og bidrar til å opprettholde deres helse og velvære.

Faktisk kan animalske biprodukter levere mer næringsstoffer enn den typen kjøtt som er populær blant kjæledyrseiere. Nyrer og lever kan for eksempel inneholde opptil ti ganger mer vitamin B2 (riboflavin) enn magert kjøtt.

Forvandle vår produktportefølje

Global matproduksjon vil endre seg dramatisk i løpet av de neste 20-30 årene. Forbrukernes forventninger og krav endrer seg raskt og påvirker hvordan vi mater kjæledyrene våre, og interessen for vegetarisk og vegansk diett øker. Vi vet også at etterspørselen etter kjøttbaserte proteiner vil overgå tilbudet. Det er derfor vi har begynt å utforske innovative nye måter å tilby komplett og balansert mat til kjæledyr samtidig som vi utnytter planetens ressurser bedre.

Mer enn protein

Ved å bruke forsknings- og utviklingsressursene våre og kunnskapen vår vil vi transformere porteføljen vår av produkter som er bra for kjæledyr og bra for planeten.

Våre tiltak inkluderer:

 • Utforsk en rekke proteinkilder for å identifisere en rekke ingredienser av høy kvalitet som vil sikre at vi har en bærekraftig tilførsel av mat til kjæledyrene våre, nå og i fremtiden.
 • Lanserer Beyond Nature's Protein-serien vår i Sveits med alternative proteiner. Den nye linjen inneholder insekter, samt planteprotein fra favabønner og hirse.
 • Vi introduserer en av Europas første resirkulerte hundegodbiter som pilot i Nederland under vårt Adventuros-merke. Ved å gjenbruke næringsrikt overskuddskorn fra bryggerier som ellers ville gått til spille, kan vi redusere matsvinnet.

Utvikling av vår emballasje

Vi tar også vårt ansvar for å løse problemet med plastemballasjeavfall. Det er en kompleks utfordring ettersom emballasje spiller en avgjørende rolle for å sikre produktets ferskhet, sikkerhet og kvalitet fra fabrikk til hjemmet. Vi jobber på mange fronter – med å finne forbedrede løsninger for å redusere, gjenbruke og resirkulere. Finn ut mer om våre handlinger og fremgang.

 

Målet vårt er at 100% av emballasjen vår skal være gjenbrukbar eller resirkulerbar innen 2025.

 

 

Driver effektiv produksjon og logistikk

Vi reduserer virkningen av vår virksomhet gjennom en kombinasjon av forbedret miljøprestasjon, fornybar energiprosjekter og innovative partnerskap.

Våre tiltak inkluderer:

 • Alle våre fabrikker i Storbritannia, Europa, Midtøsten og Nord-Afrika er sertifisert for null avfall til deponi. Det betyr at ingen fabrikkavfall går til deponi eller forbrennes uten at energi gjenvinnes fra prosessen.
 • Investering for å muliggjøre etableringen av nye vindparker for å dekke 100% av strømbehovet til våre britiske dyrefôrfabrikker.

Vi bygger også et renere og smidigere logistikknettverk. Ved å samarbeide med Nestlé European Transportation Planning Hub i York, driver vi ytterligere effektivitet.

Våre tiltak inkluderer:

 • Ved å bruke den aller nyeste teknologien for å fylle kjøretøy og planlegge reiser mer effektivt, og bidra til å unngå tomme mil ved å koble sammen inngående og utgående transport.
 • Bytt til lavere utslippsruter som jernbane og skipsfart.
 • En del av European Clean Truck Alliance gjennom Nestlé, som støtter nullutslippsfrakt på vei i Europa.

 

Målet vårt er å bytte våre eide eller kontraktsfestede kjøretøy til alternativer med lavere utslipp innen 2022.

 

 

Stolt sponsor av Europas mest moderne gjenvinningsanlegg for plastemballasje

Vi i Purina er stolte sponsorer av TMR i Sverige, en organisasjon som jobber med landsdekkende systemer for innsamling og gjenvinning av emballasje. Sammen med Miljødirektoratets «Klimaliv» og vår sponsoravtale har de siste brikkene falt på plass for TMRs smarte anlegg for plastgjenvinning. Gjennom helt ny teknologi er et nytt liv muliggjort for gammel plastemballasje, som i dag ikke kan gjenvinnes, men i stedet forbrennes. Sammen skal vi gjennom vårt arbeid redusere utslippene av karbondioksid og dermed hele vår klimapåvirkning. Satsingen gir også mulighet for flere bedrifter til å være med og sørge for at plastemballasjen deres får et nytt liv, og vi er stolte av å kunne bidra til å gjøre mer kjæledyrmatemballasje grønn – over hele landet. Anlegget bygges utenfor Ängelholm og TMR håper å starte testingen av anlegget allerede i mai 2022, og forventet full drift vil være oppnådd før august 2022. Et stort håp er å kunne spre teknologien over flere land, og det lover vi. for å holde deg oppdatert på reisen videre.

Gutt som leker med hund
Bærekraft
Sorter emballasjen din og hjelp hjemløse dyr
Vi streber etter å transformere emballasjen vår for en mer bærekraftig fremtid. Derfor jobber vi med å tilby resirkulerbar emballasje i hele vårt sortiment senest innen 2025. Gjennom Friskies samarbeid med Bower tar vi det neste store skrittet mot å sikre at emballasjen vår sorteres riktig og ikke ender opp som søppel i naturen.
Kontakt oss

Kontakt oss

Vi er her for å svare på alle dine spørsmål om produktene våre - store som små.​

Kontakt oss direkte når som helst, hvordan som helst. Telefonen vår er åpen hverdager kl 09.00 til 16.00.