Cocker Spaniel

English Cocker Spaniel

Cocker spaniel er mellomstore, velbalanserte hunder. Pelsen er flat og silkeaktig med rikelig med fjær på forbenene. Cocker spaniel-hunder kommer i en rekke forskjellige farger og kombinasjoner, inkludert enfarget i svart, rød, oransje og brun, kombinasjoner av svart med hvitt, leverfarge med hvit, rød og hvit, blå roan, oransje roan, svart roan, spraglet og trefarget. Voksne hanner har en høyde på 39–41 cm og tisper 38 39 cm. De veier mellom 13 og 14,5 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Cocker spaniel-rasen er en av de eldste typene landspaniel. Rasens opprinnelse kan spores tilbake til Spania på 1300-tallet. Før 1600-tallet ble alle typer spanieler kategorisert sammen; de større typene ble brukt til oppflukt (av fugl), og de mindre til å lokke ut småsnipe. Derav navnene springer og cocker. I 1892 definerte Kennel Club of Great Britain de to typene som separate raser. På den andre siden av Atlanteren brukte amerikanerne samme avlshunder til å utvikle en litt annerledes cocker, nå kjent som amerikansk cocker spaniel.

Personlighet

Disse travle, vennlige hundene trives i menneskelig selskap og ønsker lite annet enn å tilfredsstille eierne deres. De er ideelle kjæledyr hvis man har barn i huset, og de kommer godt overens med andre husdyr. Cocker spaniel-hunder er en veldig glad rase og logrer stadig med halen og bringer små "gaver" til alle og enhver. De er lett å trene opp, da de er ivrige etter å lære og å tilfredsstille.

Helse

Et av de vanligste problemene med engelsk cocker spaniel er tilbakevendende øreinfeksjoner på grunn av de store ørelappene. Som mange raser kan den lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Disse hundene tilpasser seg enkelt familiesituasjonen, men husk at de opprinnelig er jakthunder, så de må derfor få en rimelig mengde mosjon – minst en time om dagen, helst mer. De elsker å svømme, så vær forsiktig nær vann så de ikke havner i fare. La dem få tid uten bånd for å leke og løpe av seg energi.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen må børstes flere ganger i uken, og ørene må kontrolleres regelmessig, for å sikre at de er rene og friske. De bør strippes 3 eller 4 ganger i året av en profesjonell hundefrisør. Det er imidlertid mulig å lære å gjøre dette selv.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.