Whippet

Whippet

Whippet er en slank, muskuløs og atletisk hund. De balanserer muskelstyrke og kraft med ynde og eleganse, og er bygget for fart og arbeid. Pelsen er fin og kort, og kommer i et bredt utvalg av farger og fargeblandinger. Voksne hanner har en høyde på 47-51 cm og tisper 44–47 cm. Vektområdet er rundt 12,5 til 13,5 kg.

Whippet
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Whippet
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Mynder
Whippet
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Whippet-rasen ble utviklet i løpet av den siste delen av 1800-tallet fra ulike jakt- og løpshunder, inkludert små greyhounder. Den ble avlet frem til løp og kan nå hastigheter på opptil 55 km/t. Rasen ble populær blant gruvearbeidere i nordøst-England, som var ivrige hundeløpsentusiaster, men de brukte den også til jakt på kanin og hare. Den fikk kallenavnet "snapdog" på grunn av evnen til drepe rotter og kaniner med ett raskt bitt. Selv om den fortsatt brukes som en arbeids- og løpshund i dag, har den først og fremst rollen som følgesvenn.

Personlighet

Whippet er en vennlig, tålmodig, tolerant og kjærlig hund. Selv om de er svært konkurranseinnstilt i løp, er de tilpassbare og rolige hunder. De kan imidlertid være svært anspente og trenger en forståelsesfull eier. De elsker familien sin og er givende følgesvenner i det rette hjemmet.

Helse

Whippet-hunden er generelt en veldig sunn rase med få kjente rasespesifikke helseproblemer.

Mosjon

Whippet-hunder klarer korte, brå utbrudd av rask løping, men har også nok energi til å tilbringe en lang dag med mosjon hvis det er nødvendig. De liker godt å gå eller jogge med eierne sine, og selv om de trenger daglig mosjon, er de ikke altfor krevende. Som en generell veiledning er en times mosjon nødvendig for en voksen hund.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Whippet-rasen bør helst stelles daglig, men vær nøye med å bruke myke børster og håndtere hunden forsiktig, da pelsen og huden er veldig sensitiv. Eventuell sjampo som brukes, skal være mild uten sterke ingredienser, da disse kan forårsake reaksjoner på den følsomme huden.