Irsk Terrier

Irsk Terrier
Denne mellomstore, elegante terrieren har en stri pels som kommer i rød, rød/hvete eller gylden/rød. Voksne hannhunder har en høyde på 48 cm og tisper 46 cm. De veier rundt 11–12 kg.
 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Irsk terrier regnes som en av de eldste av Irlands opprinnelige raser og brukes som vakthund og til skadedyrsbekjempelse. Den kommer fra Cork-området i landet. Denne hunden var en gang i tiden kjent som irsk rød terrier, for å unngå forveksling med andre irske terrierraser, og er også kjent som en våghals og ble brukt som budhunder under første verdenskrig. Rasens eksakte opprinnelse er ikke kjent, men den utviklet seg sannsynligvis fra den gamle svarte og brune terrieren.

Personlighet

Den "røde djevelen" fortjener egentlig ikke kallenavnet sitt. Ja, irsk terrier kan være hensynsløs og skøyeraktig, og den har også et rykte for å være kranglete med andre hunder, men med mennesker er dette en godmodig, morsom og hengiven følgesvenn.

Helse

Irsk terrier er generelt robuste og sunne hunder. De har en anerkjent arvelig tilstand som kalles hyperkeratose, der potene sprekker, men omhyggelig oppdrett har gjort at denne tilstanden nå er sjelden.

Mosjon

En times mosjon trengs hver dag. Hvis hunden din krangler med andre, må du holde den i bånd i offentlige områder for å sikre at den ikke er til sjenanse for andre. Prøv og hold trening uten bånd til områder der den ikke møter andre hunder.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den harde, strie overpelsen er rett og ligger flatt, med en mykere, finere underpels. En gjennombørsting et par ganger i uken vil være nødvendig, og pelsen skal også håndstrippes (utplukking av dødt hår) to eller tre ganger i året.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.