Er ferskfrossen kylling, laks eller lam den første ingrediensen?

Alle oppskrifter er basert på enten kylling, laks eller lam som første ingrediens. Nå har hvert PURINA® PRO PLAN®-fôr en av disse ingrediensene først i innholdsfortegnelsen. Produkter for sensitiv hud har laks som første ingrediens. Produkter for følsom fordøyelse bruker lam eller kylling. Alle andre produkter er kyllingbaserte.

Inneholder noen av PURINA® PRO PLAN®-produktene ingredienser fra genmodifiserte kilder (GMO) – og hvordan utføres kvalitetskontrollen?

I 1999 introduserte Purina i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika (EMENA) felles retningslinjer om å produsere og markedsføre alle våre produkter uten å bruke GMO. Vi kjøper ikke genmodifiserte råvarer. Det er inngått kontrakter med leverandørene våre som tar hensyn til dette. I tillegg har leverandørene våre iverksatt sporingskontroll av råvarer. Vi foretar også separate kontroller av råvarene i våre egne laboratorier.

I EMENA-sonen kjøper Purina kun umodifiserte soyaingredienser i henhold til strenge prosedyrer for innkjøp og kvalitetskontroll – faktisk kontrollerer vi at hvert eneste parti med soyaingredienser er umodifisert før vi lar det komme inn på Purinas fabrikker. 

Siden soya gir en rekke ernæringsmessige fordeler, blir umodifisert soya brukt i enkelte PURINA® PRO PLAN®-oppskrifter (<10 %) som en ekstra kilde til høykvalitetsprotein.

Hva er knust mais?

Nymalt mais, delvis avskallet og uten kjerne.

Hva er grunnlaget for påstanden om «OPTINUTRITION høyere nivå av næringsstoffer»?

Dette er basert på to faktorer (forklares nærmere i svarene under):
1) At PURINA® PRO PLAN®-serien er den mest avanserte i Purinas portefølje
2) At PURINA® PRO PLAN® leverer næringsstoffer med overlegen biotilgjengelighet

Hvorfor er det gunstigere med ferskfrossen kylling/lam/laks?

Purina har vist at det å bruke utvalgte deler av ferskfrossen kylling gir høyere protein- og fettfordøyelighet og tilgjengelighet av aminosyrer enn fjørfemel (data i arkivet). Det er ikke nok å bare vite hvor mye av et næringsstoff som finnes i maten – man bør også vite hvor mye av næringsstoffet som er biotilgjengelig.

BIOTILGJENGELIGHET er mengden av et næringsstoff som ikke bare tas opp i tarmen (eller fordøyelsessystemet), men også er tilgjengelig i en form som kan benyttes av vevet. 

FORDØYELIGHET er mengden av et næringsstoff i maten som tas opp i kroppen. Fordøyeligheten til et næringsstoff finner man ved å måle hvor mye av næringsstoffet som føres ut av kroppen. Det måler ikke mengden næringsstoffer som faktisk er tilgjengelig og kan brukes av vevet.

Selv om både fordøyelighet og biotilgjengelighet er vanlig aksepterte teknikker for å fastslå næringsverdien i mat, blir biotilgjengelighet sett på som en mer usikker måte. Biotilgjengelighet i næringsstoffer betyr å få mest mulig ut av maten. Desto høyere biotilgjengelighet, desto flere næringsstoffer passerer gjennom tarmveggen og ut i kroppen, der de gir næring til cellene og vevet. God helse er avhengig av at kjæledyrets celler får næringen de trenger. 

Purina har gjennom en vitenskapelig studie dokumentert at PURINA® PRO PLAN®-produktene har høyere næringsnivåer og biotilgjengelighet.

Har PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS-serien allergivennlige fôr til kjæledyr?

Ja. Vi har allergivennlig fôr til både hunder og katter i PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS-serien. Foreløpig finnes dette bare som tørrfôr. Du finner mer informasjon om serien her.

Hva er det riktige produktet for kjæledyret mitt?

Vi har laget en produktvelger som hjelper deg med å bestemme hvilket fôr som passer best til kjæledyret ditt. Hvis du ser etter en veterinærdiett som er beregnet på en spesifikk diagnose, eller skal følge en anbefaling fra veterinæren, kan du bruke produktvelgeren. Du kan også kontakte hjelpelinjen vår på (sett inn telefonnummer/e-postadresse), som vil kunne svare på spørsmålene du måtte ha.

Ett av kjæledyrene mine bruker et spesialfôr. Passer dette fôret til det andre kjæledyret mitt også?

Hvis det andre kjæledyret ditt ikke trenger en spesialdiett, anbefaler vi at du snakker med veterinæren. Du kan også kontakte hjelpelinjen vår på (sett inn telefonnummer/e-postadresse). Ikke alle PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS egner seg for kjæledyret hvis det ikke har spesielle behov.

Er PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS egnet for valpen min?

Ikke alle PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS egner seg for valper. Du bør dobbeltsjekke hos veterinæren eller alternativt kontakte hjelpelinjen vår på ( sett inn telefonnummer/e-postadresse). De kan svare på spørsmålene du måtte ha.

Hvor mye fôr skal jeg gi kjæledyret?

Du finner fôringsretningslinjene på pakken, samt på produktsidene på dette nettstedet. Hvis du har spørsmål om fôringsmengder, kan du kontakte hjelpelinjen vår på (sett inn telefonnummer/e-postadresse). De kan svare på spørsmålene du måtte ha.

Hvor får jeg kjøpt PURINA® PRO PLAN®-produkter?

Hvert produkt har en lenke til kjøp på nettet, eller en «Her kan du kjøpe»-knapp som lar deg finne din nærmeste PURINA® PRO PLAN®-forhandler.

Hvordan oppdaterer jeg opplysningene mine på nettstedet?

Gå til Min konto. Du finner den på toppen av denne siden, eller du kan klikke her.

Hva er OPTINUTRITION?

OPTINUTRITION er en metode vi benytter for å gi hunden eller katten din ekstra næringsstoffer, i tillegg til de beste ingrediensene. Hvert av disse næringsstoffene blir utvalgt med vitenskapelig kompetanse. Det gir en spesiell ernæringsmessig «boost» og målrettede helsefordeler i hvert produkt. Vi tror at ernæring er grunnlaget for god helse og et godt velbefinnende, og at det er starten på et fantastisk liv for kjæledyret ditt. Derfor kan vi garantere at PURINA® PRO PLAN® inneholder 100 % av alle de nødvendige næringsstoffene i hvert måltid.

Hva hvis jeg ikke finner svaret på spørsmålet mitt?

Hvis du ikke har funnet svaret her, kan du kontakte hjelpelinjen vår på (oppgi telefonnummer og e-postadresse). De er glade for å kunne svare på spørsmålene du måtte ha.