Your Pet, Our Passion.
Karine

Senior Formulation & Nutrition Specialist

Karine
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Taurin er en aminosyre som vanligvis finnes i animalske proteiner, men ikke i plante proteiner. Kattemat må inneholde riktig mengde taurin for å sikre og opprettholde et sunt stoffskifte. Det er avgjørende for funksjoner i kardiovaskulær, netthinne og sentralnervesystemet. I hundemat hjelper taurin også med å støtte hjertehelsen. Selv om det må suppleres i kattens diett, er taurin i kosten ikke viktig for hunder. På Purina legger vi til taurin i noen av produktene våre, men i henhold til EU -lovgivningen er det ikke alltid oppført på etiketten.

Taurin er en essensiell aminosyre for katter som må suppleres fordi deres evne til å syntetisere taurin er begrenset og ikke tilstrekkelig til å kompensere for de naturlige tapene. Mangel på taurin hos katter kan føre til blindhet eller hjertesykdom. For hunder er taurin i kosten ikke avgjørende, siden de kan syntetisere det fra svovelaminosyrer: kroppen deres kan produsere taurin i tilstrekkelige mengder fra andre næringsstoffer, og derfor trenger det ikke å suppleres i kostholdet. Imidlertid er det mulig at noen hunderaser med visse helsemessige forhold kan ha nytte av ekstra taurin i kosten fordi det hjelper til med å støtte hjertehelse og synutvikling.

Når Purina -ernæringseksperter formulerer dyrefôr,sørger de for at det vil gi næringsstoffene som kjæledyr trenger, og deretter se etter de beste ingrediensene for å passe de ernæringsmessige behovene.

Selv om taurin tilsettes maten, er det imidlertid ikke nødvendigvis nødvendig å deklarere det på pakningen. I EU vil det bare være påkrevd hvis det er et spesifikt krav basert på taurin (f.eks. Knyttet til hjerte eller syn) eller hvis nivået overstiger et definert beløp. Dette forklarer hvorfor du i de fleste tilfeller ikke vil se taurin på næringsdeklarasjonen selv om den er lagt til for å dekke kjæledyrs ernæringsbehov.