Australsk silkyterrier

Australian Silky Terrier

Denne miniatyrhundens glamorøse, lange pels er delt langs ryggen og kommer i blå og brun, gråblå og brun, sølv og brun, eller sølvblå og brun. Se rasestandarden for flere detaljer. Som fullvoksen har den en høyde på rundt 23 cm og veier omtrent 4–5 kg. Hunden ser elegant, men ikke svak ut.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Moderat mosjon
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Denne australske hunden var en gang også kjent som sydney silk og har yorkshire terrier og australsk terrier som forfedre. Det antas at oppdrettere brukte yorkie til å forbedre den blå og brune fargen på pelsen da de avlet frem australsk terrier på slutten av 1800-tallet. De silkefargede valpene ble grunnlaget for rasen vi har i dag.

Personlighet

Selv om dette er en miniatyrhund og er avlet frem for å være en vennlig, kjærlig følgesvenn, har australsk silkyterrier også enkelte terrierlignende egenskaper, som ikke er overraskende, gitt denne rasens forfedre! Den er våken, trygg, energisk – og har fortsatt noen av jaktinstinktene til sine forfedre, som drepte gnagere og til og med slanger!

Helse

Som mange andre små raser kan australsk silky lide av kneskåler som kommer ut av ledd, samt hofteproblemer og luftrørsproblemer.

Mosjon

Et par 20 minutters turer per dag er nok til å holde en voksen hund glad, samt litt lek i huset eller hagen. Den krever ikke mye fysisk mosjon, men vil stortrives med kvalitetstid sammen med sine kjære. Mental aktivitet er også viktig for denne smarte lille hunden, slik at den ikke kjeder seg.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den lange, silkeaktige pelsen trenger bare noen få minutter med daglig børsting og kjemming for å hindre floker og holde den glanset og sunn. Pass på å sjekke pelsen etter gåturer, da den er ca. 13–15 cm lang og kan plukke opp all slags rusk på veien!

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.