Your Pet, Our Passion.
Russisk Blå

Russisk Blå

Russisk blå har mellomstor til stor størrelse med en elegant, grasiøs kropp og lange, slanke ben. Katten går som på tå hev. Hodet er kileformet med fremtredende værhårsputer og store ører. De levende grønne øynene er bredt fra hverandre og er mandelformede. Pelsen er dobbel med en veldig tett underpels og føles fin, kort og myk. Pelsen på russisk blå har en tekstur som er svært forskjellig fra alle andre raser og er således rasens fremste kjennetegn. Til tross for navnet kan man også iblant se svarte og hvite varianter av rasen. I den mest populære blå varianten har pelsen en klar, jevn blå farge med et sølvaktig skinn.

Verdt å vite
  • Leken og nysgjerrig katt
  • Vennlig med selvstendig katt
  • Stille katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Personlighet

Russisk blå er stille og følsomme, noen ganger sjenerte og reserverte, men sies å være enormt lojale mot sin utvalgte menneskelige følgesvenn. De kan være forsiktige overfor fremmede og bruker lang tid på å utvikle et vennskap med mennesker. Når de først befinner seg i et kjærlig miljø, elsker de å leke med leker og å hoppe rundt, klatre og løpe, og de er ekstremt smidige og lette på fot.

Opprinnelse

Opprinnelsesland: Russland

Russisk blå var opprinnelig kjent som "erkeengelkatten", da den sies å ha kommet til Europa ombord på skip fra den russiske havnen med det navnet (Arkhangelsk). Den har også vært kjent som "spansk katt" og "maltesisk katt", spesielt i USA, der det sistnevnte navnet var gjeldende frem til begynnelsen av forrige århundre. Det er imidlertid sterke bevis for at denne katten stammer fra Russland. Et stort antall katter med lignende pelsfarger finnes i Skandinavia, og den tette pelsen er et tegn på et liv tilpasset et nordlig klima. Selv om blå anses som den typiske fargen på denne rasen, finnes det også svarte og hvite russere. Disse fargene oppstod under andre verdenskrig, da de få gjenværende russiske blåkattene ble krysset med britisk blå og siamesere for å opprettholde bestanden.

Helse

Ernæring

Stell

Beste katteraser for barn