Your Pet, Our Passion.
Devon Rex

Devon Rex

Det første man legger merke til på en Devon rex-katt, er det sinte ansiktet og den krøllete pelsen. Kinnene er brede, øynene og ørene er veldig store, og plassert lavt på hodet. Den korte pelsen har dekkhår som er bølget, men som for det meste består av underpelsen av ned-hår. Devon Rex-katten har den karakteristiske Rex-onduleringen, og pelsen danner kruser og bølger, spesielt på ryggen. Værhårene og øyenbrynene krøller også. Devon Rex kan ha hvilken som helst pelsfarge eller -mønster.

Verdt å vite
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Stille katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Personlighet

Devon Rex-katter er vennskapelig beskrevet som "urokråker" og "aper i katteklær" med skøyerstreker som å svinge i gardinene og klatre på tapetet! De er livlige og utadvendte katter. De har flere "hundelignende" egenskaper, som for eksempel en forkjærlighet for å hente leker, og de kan trenes til å gå i sele og bånd. De er veldig snille og kjærlige katter, og hater å kjede seg eller være alene. Nye besøkende kan bli overrasket over å oppdage at de blir grundig undersøkt av en nysgjerrig Devon Rex-katt før de får mulighet til å slå seg ned!

Opprinnelse

Opprinnelsesland: England (Devon)

Devon Rex stammer fra en krøllet katt som ble funnet i Devon i 1960. Som Cornish Rex er Devon Rex-kattens pels forårsaket av et recessivt gen, og innavl var nødvendig for å opprettholde rasen. Devon-kattegenet er imidlertid forskjellig fra det som krøller pelsen på Cornish Rex, og kryssing av Devon Rex med Cornish Rex gir kull med rett pels. De to mutasjonene må ha oppstått uavhengig av hverandre, selv om de oppstod såpass nært geografisk sett, dvs. i henholdsvis Devon og Cornwall. Innen ti år etter den ble oppdaget, ble rasen anerkjent i Storbritannia.

Helse

Ernæring

Stell

Beste katteraser for barn