Dachshund (miniatyr korthåret)

Dachshund (miniatyr korthåret)

Dette er en langrygget, kortbenet hund med redusert høyde. Selv om den er liten, er den likevel muskuløs og kraftig bygget, med et dypt, bredt bryst og godt utviklede forben. Den har en kort, tett glatt pels som kommer i en rekke farger (se rasestandarden for fullstendige detaljer). En voksen korthåret miniatyrdachshund veier 4,5–5 kg ​​og har en høyde på ca. 12–15 cm.

Dachshund (miniatyr korthåret)
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell:En gang om uken
Dachshund (miniatyr korthåret)
  • Røyting: Lite
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Dachshunder
Dachshund (miniatyr korthåret)
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Dachshunds kan spores tilbake til 1400-tallet i Tyskland. Dachshund-lignende hunder har imidlertid vært sett i gammel egyptisk og meksikansk kunst, og spor av en lignende hund ble funnet blant skipsvrakrester i Italia, datert tilbake til første århundre e.Kr. Den tyske rasestandarden ble fastsatt i 1879 og raseklubben etablert i 1888. Dachshunder ble eksportert til Storbritannia med Prins Albert og ble populære i Storbritannia og Amerika ut over 1800-tallet. Miniatyrdachshunder ble brukt i stedet for ilder til å få kaniner ut av skjulestedene deres.

Personlighet

Denne hunden kan være svært selvstendig og trenger god, konsistent, tålmodig trening. Tidlig sosialisering er nødvendig for å venne korthåret miniatyrdachshund til barn, fremmede og andre dyr. Dette er en rase som blir nokså tett knyttet til familien og vanligvis til ett familiemedlem spesielt, men de kan være reservert overfor fremmede.

Helse

Det vanligste helseproblemet for korthåret dvergdachs er relatert til kroppsformen, noe som gjør dem utsatt for ryggradssykdommer. Hjertesykdom er også relativt vanlig i rasen. Som for mange andre raser kan enkelte arvelige øyetilstander oppstå, og avlshunder må få øynene testet regelmessig.

Mosjon

Denne hunden trenger minst en halv times daglig mosjon. Før den får løpe uten bånd, må du sørge for at den har en pålitelig tilbakekalling, siden rasens jaktinstinkter kan få den til å løpe av gårde på jakt etter et spor eller et bytte. Husk at dachshunder ble avlet frem for å kunne gå ned i bakken, og den klarer fint å grave seg under mange typer gjerder. Så sjekk hagen din nøye!

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Korthåret miniatyrdachshund krever lite pelsstell. De bør børstes med en gummihanske en gang i uken for å fjerne døde hår.