Dachshund (dverg korthåret)

Dachshund (Miniature Smooth Haired)

Dette er en langrygget, kortbenet hund med redusert høyde. Selv om den er liten, er den likevel muskuløs og kraftig bygget, med et dypt, bredt bryst og godt utviklede forben. Den har en kort, tett glatt pels som kommer i en rekke farger (se rasestandarden for fullstendige detaljer). En voksen korthåret dvergdachs veier 4,5–5 kg ​​og har en høyde på ca. 12–15 cm.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en halv time om dagen
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Dachshunds kan spores tilbake til 1400-tallet i Tyskland. Dachshund-lignende hunder har imidlertid vært sett i gammel egyptisk og meksikansk kunst, og spor av en lignende hund ble funnet blant skipsvrakrester i Italia, datert tilbake til første århundre e.Kr. Den tyske rasestandarden ble fastsatt i 1879 og raseklubben etablert i 1888. Dachshunder ble eksportert til Storbritannia med Prins Albert og ble populære i Storbritannia og Amerika ut over 1800-tallet. Dvergdachshunder ble brukt i stedet for ilder til å få kaniner ut av skjulestedene deres.

Personlighet

Denne hunden kan være svært selvstendig og trenger god, konsekvent, tålmodig trening. Tidlig sosialisering er nødvendig for å venne korthåret dvergdachs til barn, fremmede og andre dyr. Dette er en rase som blir nokså tett knyttet til familien og vanligvis til ett familiemedlem spesielt, men de kan være reservert overfor fremmede.

Helse

Det vanligste helseproblemet for korthåret dvergdachs er relatert til kroppsformen, noe som gjør dem utsatt for ryggradssykdommer. Hjertesykdom er også relativt vanlig i rasen. Som for mange andre raser kan enkelte arvelige øyetilstander oppstå, og avlshunder må få øynene testet regelmessig.

Mosjon

Denne hunden trenger minst en halv times daglig mosjon. Før den får løpe uten bånd, må du sørge for at den har en pålitelig tilbakekalling, siden rasens jaktinstinkter kan få den til å løpe av gårde på jakt etter et spor eller et bytte. Husk at dachshunder ble avlet frem for å kunne gå ned i bakken, og den klarer fint å grave seg under mange typer gjerder. Så sjekk hagen din nøye!

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Korthåret dvergdachs krever lite pelsstell. De bør børstes med en gummihanske en gang i uken for å fjerne døde hår.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.