Ta hånd om hunden etter operasjon

Ta hånd om hunden etter operasjon

Ta hånd om hunden etter operasjon

Allergi hos hunder

Ta hånd om hunden etter operasjon

Ta hånd om hunden etter operasjon
07/31/2018

Ta hånd om hunden etter operasjon

Hvis hunden din er i bedring etter en operasjon, kan det være stressende for dere begge. Men med kjærlig pleie fra deg og ekspertråd fra veterinæren vil hunden snart være tilbake til sitt gamle jeg igjen. Denne artikkelen tar for seg noe av det du kan gjøre for å støtte kjæledyret gjennom perioden med rekonvalesens.

Sår og sting

Hvis hunden har sting, bør du holde et godt øye med dem. Noen kan være innvendige, men du bør si fra til veterinæren hvis det oppstår rødhet, hevelse, væsking eller blødning. Sting blir vanligvis fjernet etter cirka ti dager, men dette varierer etter type operasjon. Innvendige sting ligger under huden og løser seg opp av seg selv, men veterinæren kan likevel be deg om å ta med hunden til en oppfølgingstime for å sjekke at alt går som det skal.

 

Supporting your dog after surgery
Ta hånd om hunden etter operasjon

Bandasjer

Bandasjer kan irritere hunden. Det er veldig viktig å holde bandasjer tørre, ellers kan de gjøre skade på huden. Vær på vakt mot misfarging, dårlig lukt eller hevelse over eller under bandasjen. Ta alltid kontakt med veterinæren hvis du er bekymret.

 

Krager

Krager er laget for å hindre hunder i å slikke, samt bite eller klø på såret, i tillegg til å tygge på bandasjen. Det er viktig å ha kragen på hele tiden hvis det er mulig, særlig om natten mens hunden er alene. Kjæledyret vil snart venne seg til å ha den på seg, men den kan hindre spising og drikking. Hvis det er tilfellet, kan du ta den av under måltidene.

Mating

Mat spiller en avgjørende rolle for hundens rekonvalesens, og veterinæren vil kanskje anbefale å bytte til et fôr som er spesialformulert for dette. Siden mange hunder kan miste apetitten i rekonvalesensperioden, kan et fôr med høyt kaloriinnhold bidra til at de får i seg flest mulig kalorier selv om de spiser lite. Et fôr med høyt proteininnhold kan også fremme rekonvalesens og reparasjon mens det støtter det naturlige forsvaret.

 

Del dette med folk du kjenner

ShareEmailLinkedInFB