Your Pet, Our Passion.
Amélie

Pet food Raw Materials Specialist @Purina

Amélie
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Hunder klassifiseres som altetere. Dette betyr at hunder er i stand til å dekke hele sitt ernæringsmessige behov med enten animalske ingredienser eller planteingredienser. Katter klassifiseres som obligate karnivorer. Dette betyr at katter trenger animalske råvarer i kostholdet, men ikke bare det. Både hunder og katter kan både spise og ha glede og fordeler av å spise korn. Korn, som for eksempel mais, hvete og bygg er utmerkede kilder til essensielle og gunstige næringsstoffer. Det er en av kjæledyrenes beste kilder til langvarig energi, i tillegg til fiber, som støtter en god fordøyelse.

Vi liker alle å se friske og glade katter og hunder som er fulle av energi. Korn inneholder typisk 75–85 % karbohydrater, og mindre enn 2 % sukker. Disse karbohydratene fordøyes også mye langsommere enn enkle sukkerarter, noe som gradvis frigjør energi hos kjæledyret i stedet for at det får en kortvarig energitopp fra sukker. De gir også fiber, som bidrar til å fremme gunstige bakterier i tarmen og regulere avføringen. I tillegg inneholder de essensielle fettsyrer, B-vitaminer, antioksidanter, proteiner og sporstoffer som bidrar til en rekke ting, blant annet normalt syn og et sterkt naturlig immunforsvar.

Tamme hunder og katter er også godt tilpasset til å ta opp energi fra karbohydrater som en kilde til energi for kroppen. Faktisk har tamme hunder utviklet seg så mye fra ulver at de har fått andre gener som hjelper dem med å fordøye karbohydrater. Man tror at dette utviklet seg da mennesker slo seg ned og begynte å dyrke jorda for cirka 10 000 år siden, noe som representerer det siste trinnet i den 30 000 år lange domestiseringsprosessen. Interessant nok, og i motsetning til den populære oppfatningen, er det også en veldig lav forekomst av ekte korn-/glutenallergi hos hunder og katter.

Derfor kan du trygt la kjæledyret spise korn og dra nytte av fordelene det gir!