Your Pet, Our Passion.
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Protein fra én enkelt kilde (eller monoprotein) betyr at kjæledyrfôret kun inneholder én kilde til protein – enten av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse. Det å gi produkter med monoproteiner til et kjæledyr som ikke er diagnostisert med en matallergi eller intoleranse, gir ingen fordeler for dyret.

Hos hunder og katter som viser kliniske tegn på matallergi eller matintoleranse kan et kosthold med én enkelt proteinkilde brukes som en diagnostisk metode eller som en langsiktig behandling. De fleste negative matreaksjoner forårsakes av proteiner, derfor kan et kosthold med én enkelt proteinkilde bidra til å begrense eksponeringen for potensielle allergener, og på den måten være gunstig for hunder og katter som lider av allergi eller intoleranse.

Profylaktisk bruk av kjæledyrfôr med monoprotein, som dermed begrenser kroppens kontakt med en rekke proteiner, kan føre til forstyrrelser i den normale responsen i kroppens naturlige forsvar.  Det er derfor ikke nødvendig å begrense proteinkildene i fôret til friske kjæledyr, så lenge de har et komplett og balansert kosthold.