5 tips for å trøste kjæledyr med separasjonsangst

Store endringer i rutinen, som å gå tilbake til jobb etter en lengre periode med å bo hjemme sammen, kan forårsake separasjonsangst hos hunder og katter.
LÆR MER

Kjøpe hund

Vurderer du å kjøpe hund? I tillegg til å velge riktig hunderase, er det mye annet å tenke på. Her får du hjelp på veien.
LÆR MER

Klikkertrening

Klikkertrening er en super måte for deg å lære hunden grunnleggende treningskommandoer og knytte bånd mellom deg og din firbente venn
LÆR MER

Allergivennlige hunder

Allergisk, men klarer deg ikke uten en firbent venn? Noen hunderaser er bedre for allergikere. Les hva du skal være oppmerksom på når du velger hund.
LÆR MER

Løpetid hos hunder

Mistenker du at hunden din har løpetid? Vi hjelper deg med hva du skal se etter i atferdsendringer, blødninger, syklus og varighet. Alt du trenger å vite!
LÆR MER

Hvorfor hunder er gode kjæledyr

Hunder fortjener virkelig navnet “menneskets beste venn”. De er trofaste, intelligente, hengivne og kjærlig, og er kjent for å forbedre vår fysiske og mentale helse.
LÆR MER

Vaksine til hund og valp

Som en kjærlig hundeeier vil du gjøre alt du kan for å beskytte hunden din fra mulige livstruende sykdommer. Det er derfor det er så viktig at du holder hundens vaksiner oppdatert. Slik beskytter du din egen hund, men du forhindrer også at den viderefører sykdommer til andre hunder.
LÆR MER

Råd om forsikring av hunden din

Hunder bringer mye glede i livene våre, men når de blir syke er det alt for fort gjort å tenke på hvor mye behandlingen koster. Det er her hundeforsikring kommer inn i bildet! Vi er her for å hjelpe deg med å finne den rette avtalen for deg og hunden din.
LÆR MER

Tilpasse et kosthold for hunden

All hunder er forskjellige, så det er godt å vite at det finnes en rekke ulike spesialiserte hundefôr til alle unike behov, fra vektkontroll til medisinske tilstander.
LÆR MER

Sjekkliste for hund på reisefot

Det er ingen grunn til å la hunden være hjemme hvis du skal på ferie. Hunden kan faktisk være flott reisefølge, og da det finnes mange hundevennlige hoteller og ferier i ulike land, er vi sikre på at dere vil få en flott ferie sammen!
LÆR MER

Grunnleggende treningskommandoer

Det er morsomt og berikende for dere begge å lære hunden grunnleggende kommandoer og tegn og trene på disse. Det er viktig å begynne å trene hunden din i ung alder for å få det grunneggende riktig før valpen vokser seg stor. Valpetrening og innlæring for hunden er en flott måte å tilbringe kvalitetstid sammen på, og kan også være mye moro!
Les mer

Fortsatt trening: trening av eldre hunder

Det er ikke bare valper som elsker spenningen rundt trening, eller det emosjonelle båndet om utvikler seg når den lærer nye ferdigheter. Voksne og seniorhunder kan også like og dra nytte av fortsatt trening, spesielt hvis livet endrer seg en smule.
Les Mer

Hvorfor spiser hunden min gress?

Hvis hunden din spiser gress er det ingen grunn til bekymring. Det er ikke uvanlig selv om det kan virke merkelig.
LÆR MER

Hjelpe en redd hund

Hunden er full av nysgjerrighet og livsglede, men den kan også være redd for ting. Alle hunder har en egen personlighet. Enkelte hunder er engstelige fra naturens side, og enkelte redde hunder er mer utsatt for det enn andre.
LÆR MER

Hvorfor bjeffer hunden min?

Selv om noen hunder bråker mer enn andre, bjeffer alle hunder. Uansett om du har en bitteliten Chihuahua eller en stor Schæfer, har du helt sikkert hørt dem bjeffe i en rekke ulike situasjoner.
LÆR MER

Vær glad i hunden din

Hos Purina mener vi at #ViHarDetBedreMedKjæledyr. Les videre for å lære mer om hvordan du viser kjærlighet for katten eller hunden din, og hvordan du kan styrke dette spesielle båndet.
Les Mer

Slik takler du overdreven bjeffing

Hunder bruker ikke stemmekommunikasjon i samme grad som mennesker, men stemmen utgjør likevel en viktig del av hvordan den uttrykker seg og følelsene sine til andre hunder og til menneskefamilien.
LÆR MER

Hva bør du gjøre hvis hunden blir borte

Det er alle hundeeieres mareritt. Ett øyeblikk er hunden der, i neste øyeblikk er den borte. Selvsagt er det opprørende og stressende at hunden ikke er der, men du er i tillegg engstelig for at den er redd eller skadet.
LÆR MER

Fest, hunder og fyrverkeri

Hunden er en herlig venn året rundt, og den elsker å være sammen med deg så fort du har tid til det. Enkelte hunder er derimot ikke like til pass med ukjente lyder eller grupper med mennesker som du er, så hvis hunden din er redd for fyrverkeri og kraftige lyder vil den kanskje ha behov for ekstra omsorg i forbindelse med fester og høytider.
LÆR MER

Aggressiv atferd hos hunder

Hunden har en egen, unik personlighet, og i likhet med alle hunder, har den også ulike sinnsstemninger fra lykkelig til redd. Hvis hunden din er aggressiv, bør du derimot takle det så fort som mulig.
LÆR MER

Forstå hundens kroppspråk

Alle som har tilbrakt tid sammen med en hund vet at hunder har en unik personlighet, akkurat som mennesker, og de har mange følelser på nøyaktig sammen måte som mennesker og alle andre pattedyr.
Les Mer

Hundesport og mosjon for hunden

Selv om dere går ulike turer hver dag, eller dere begge elsker å gå i parken og leke, kan du noen ganger føle at du trenger å legge inn litt variasjon i rutinen.
Les Mer

Fysisk aktivitet for helse og trening av hunden

Trening av hunden hjelper hunden med å bevare en sunn vekt og nå en ideell fysisk form, bygge opp energi og vedlikeholde et sunt hjerte og forsvarssystem. Og hvis du blir med vil også din helse dra fordel av dette!
LÆR MER

Hvordan ta vare på og klippe hundes klør

Uavhengig av om hunden din er en energisk valp eller e fullt ut voksen hund, vil den sjelden om noensinne trenge å få klørne klippet. Men det er likevel en god ide å holde et øye med hundens klør – og vite hvordan man klipper dem, bare i tilfelle!
Les Mer

Hundens tilfriskning etter operasjon

Hvis den firbente vennen din må inn til en operasjon kan det være nyttig å vite hva du kan forvente deg etter operasjonen slik at du kan legge til rette så godt som mulig for hunden. Veterinæren vil gi deg spesifikke råd knyttet til hundens pågående behandling og tilfriskning, for å hjelpe den med å komme seg på bena.
LÆR MER

Om døvhet hos hunder

Døvhet hos hunder kan være medfødt, eller kan utvikle seg etter skade, sykdom eller ganske enkelt på grunn av høy alder. Uansett årsak, er det mye du kan gjøre for å hjelpe.
LÆR MER

Hundediabetes

Diabetes er en kompleks sykdom som oftest utvikler seg hos eldre hunder. Akkurat som hos mennesker kan diabetes hos hunder føre til en rekke ubehagelige symptomer. Med nøye håndtering trenger derimot ikke denne lidelsen å virke inn på livskvaliteten.
LÆR MER

Omsorg for blinde hunder

Selv om hunden din er blind, er det ingenting som vil sette en demper for eventyrlysten og lekenheten! Hunder takler synstap godt, og det krever bare noen endringer i hvordan du tar vare på hunden for å få den tilbake på alle fire. Hvis det bli gjort tilpasninger for tapt syn, bør hundens liv kunne være like godt som det var før.
LÆR MER

Fordelene med en lekegrind for valper

Nye valper er fulle av rampete energi, og den uendelige nysgjerrigheten valpen har betyr at den stikker snuten sin borti nesten alt. Det er slik den lærer, men det er også slik den får problemer!
LÆR MER

Hva er kognitiv dysfunksjonssyndrom hos hunder?

Noen ganger kan eldre hunder utvikle atferdsendringer som virker uvanlige eller som er mer utpregede enn en vanlig roligere tilstand. Frem til nylig har eksperter tillagt slike ting til aldringsprosessen, noe man kan gjøre lite med. Nylig har derimot uvanlige endringer hos eldre hunder blitt knyttet til en lidelse kalt kognitiv dysfunksjonssyndrom (Cognitive Dysfunction Syndrome (CDS)).
LÆR MER

Finne den perfekte valpen

Det er fantastisk at du ønsker en valp velkommen i et lykkelig og kjærlig hjem! Når du har valgt den perfekte rasen, er det neste steget å finne et dyremottak eller en oppdretter hvor du kan finne en valp til familien.
LÆR MER

Slik mater du en seniorhund

Når hunden din når en alder på omtrent sju år – litt yngre hos større raser (fem til seks) og eldre hos små raser (omtrent ni) – blir de vanligvis ansett for å være ”senior”.
LÆR MER

Omsorg for myndehunder

Myndehunder er lekne, raske sprintere som elsker å jakte og som det engelske navnet sighthound tilsier følger de synet heller enn nesen! Hvis du har en myndehund vil det være viktig å la den få utløp for sine naturlige instinkter.
LÆR MER

Omsorg for gjeterhunder

Gjeterhunder er fulle av energi og elsker å være ute på farten, uansett vær. De elsker å trene og leke med deg – men hvordan kan du sørge for at denne spesielle rasen holder seg glad og lykkelig?
LÆR MER

Omsorg for terriere og dachshunder

Terriere og dachshunder er unike kjæledyr som elsker å løpe rundt, utforske, jakte og grave hull. De er kanskje små, men de har masse kjærlighet og en utrolig fryktløs holdning!
LÆR MER

Omsorg for hyrdehunder

Hyrdehunder er selvstendige, avslappede hunder med stor utholdenhet. De elsker alle værforhold og liker å holde et øye med deg og familien, uansett hvor dere befinner dere.
LÆR MER

Omsorg for sporhunder

Sporhunder, som navnet tilsier, elsker å følge spor også over lange avstander. De elsker å søke etter ting som del av lekestunden, og med en imponerende utholdenhet er de en perfekt venn på lange turer.
LÆR MER

Toy-hunder

Toy-hunder er svært små, men er fabelaktige venner. Toy-hunder elsker å tilbringe tid med eieren sin og utvikler nære bånd til én person. Den belønner denne personen med trofasthet, vennskap og masse moro på veien!
LÆR MER

En lykkelig fuglehund

Fuglehunder er intelligente, glade og responsive hunder som vanligvis er enkle å trene og utgjør flotte familiehunder
LÆR MER

En lykkelig spisshund

Spisshunder finnes i alle former og størrelser, men de kjennetegnes ved en lodden pels, selvsikker personlighet og en forkjærlighet for klapp og kos.
LÆR MER

Velg den rette rasen for deg

Akkurat som det er viktig å gi hunden din et balansert kosthold for at den skal holde seg sunn og frisk, er den følelsesmessige næringen avgjørende for at den skal det bra!
Les mer

Hundesikring av hjemmet og en hundevennlig hage

De fleste oppdrettere vil be deg om å vente til den nye valpen er åtte uker gammel før du kan komme og hente den, noe som kan virke som en evighet! Det er en flott mulighet til å begynne å hundesikre huset og forberede deg til hunden kommer hjem slik at når den endelig er der vil hunden eller valpen ha et hundesikkert hus og vennlige omgivelser.
Les mer

Ønske hunden velkommen hjem

Det gjenstår bare noen dager før du henter hjem den nye valpen eller hunden din, og du er utålmodig etter å få den firbeinte vennen din inn i familien!
Les mer

Introdusere hunden din for andre kjæledyr

Hunder har som regel ingen vanskeligheter med å skaffe seg gode venner, og valpen din vil høyst sannsynlig elske å være sammen med andre hunder.
Les mer