Your Pet, Our Passion.
Balineser

Balineser

Balineseren er en vakker og elegant mellomstor katterase med de samme lange slanke linjene som siameseren. Kroppen er slank og grasiøs, og hodet har en rett profil med store ører som kan ha dusker på. Den har en fin, silkeaktig strømmende pels som kan være fra en til flere centimeter lang, og som ligger flatt mot kroppen. Halen er lang og dunet med mye lengre hår. Balineseren har ingen ullaktig underpels og klassifiseres derfor offisielt som "semi-langhåret". Øynene er lyseblå og orientalske i form og plassering. Pelsen har de samme fargepunktene (ører, ansikt, ben, føtter og hale) og maske som siamesere. I USA er katter av balineser-typen med flere merker enn de som er akseptert for balineser, kjent som javanesere.

Verdt å vite
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Svært pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Personlighet

Balineserens temperament er omtrent det samme som for siamesere, men enkelte eiere mener balinesere er noe roligere. Det er imidlertid sannsynlig at balineseren vil være nokså utadvendt og kreve oppmerksomhet fra sine menneskelige følgesvenner. Balinesere er svært høylytte, og det virker nesten som om de snakker med eierne sine. De trenger å være en del av familien, og deres behov for oppmerksomhet betyr at de liker menneskelig selskap og passer for deg som ikke er ute hele dagen.

Opprinnelse

Opprinnelsesland: Amerika

Balineseren er på mange måter en langhåret siameser. Rasen ble først lagt merke til tidlig på 1900-tallet, da oppdrettere som regel ga bort sine langhårede kattunger. Etter andre verdenskrig ble rasen utviklet og opprinnelig kalt "langhåret siameser", men ble omdøpt til "balineser" på grunn av kattens likhet med elegante, østlige tempeldansere. I 1961 ble balineseren anerkjent i Amerika, men det var ikke før midten av 1970-tallet at balineseren også ble importert til Europa.

Helse

Ernæring

Stell

Beste katteraser for barn