Your Pet, Our Passion.
Orientalsk Korthår

Orientalsk Korthår

Orientalske katter har en mellomstor størrelse, men føles tyngre enn de ser ut. Kroppen ligner en siameser; lang, slank, pisklignende hale med lange, slanke ben. Hodet har en trekantet kileform med rett profil, med store, brede ører. Orientalerens pels er veldig kort og tettsittende. Teksturen er fin og blank. Orientalsk korthåret katter kommer i et stort utvalg av farger og mønstre.

Verdt å vite
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Svært pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Personlighet

Som siameseren er den orientalske katterasen en intelligent, nysgjerrig katt som gjør sin tilstedeværelse kjent for omgivelsene. De elsker å snakke med sine menneskelige følgesvenner og forventer svar. De ønsker å være en del av familien og liker å leke leker som å hente en ball med krøllet papir. Orientalere liker å bli underholdt og liker ikke å være alene. Så hvis du er ute på jobb hele dagen, er det nok en god idé å skaffe enda en orientaler.

Opprinnelse

Opprinnelsesland: Amerika/Storbritannia

Den orientalske katten er egentlig en siameser med en annen pelsfarge og grønne øyne (bortsett fra den utenlandske hvite, som har blå øyne). Formen og temperamentet er nøyaktig likt som for siamesere. Den orientalske katterasen ble produsert ved å krysse siamesere med andre raser for å oppnå forskjellige farger. Svart siameser hadde eksistert lenge, men det var ikke før på 1950-tallet at det ble gjort seriøse anstrengelser for å avle frem forskjellige farger, og den svarte typen er kjent som svart orientalsk katt. Den neste orientalske rasen som ble utviklet, var Havana, en sjokoladefarget siameser (må ikke forveksles med Havana Brown, som er en egen amerikansk rase). Selektiv avl har siden produsert mange flere farger og pelsmønstre.

Helse

Ernæring

Stell

Beste katteraser for barn