Your Pet, Our Passion.
Hugues

Pet Obesity Prevention Manager @PURINA

Hugues
Vitenskap

Vitenskap

Gå til siden >

Overvekt defineres av en overdreven oppsamling av kroppsfett, som fører til en økning i kroppsvekt tilsvarende 15-20 % over sunn vekt.

Det kan være vanskelig for deg å finne ut på egen hånd om kjæledyret ditt er overvektig. For å hjelpe deg å vurdere dyrets tilstand, har Purina utarbeidet et Body Condition Score chart. Du trenger bare å sammenligne kjæledyret ditt med de ulike kroppsformene på diagrammet for å finne ut poengsummen.

• Plasser begge tomlene på ryggraden til kjæledyret og spre begge hendene over brystkassen. Hvis det ikke er lett å kjenne ribbena, er det mulig at kjæledyret ditt er overvektig

• Undersøk kjæledyrets profil fra siden og ovenfra. Fra siden skal magen virke halvveis gjemt bak brystkassen. Når du undersøker ovenfra, skal du se samme form som et timeglass.

• Hvis du fortsatt synes det er vanskelig å identifisere dyrets kroppsform på diagrammet, kan du få hjelp av dyrlegen, så ikke nøl med å spørre.

Etter å ha avgjort hvor på diagrammet ditt kjæledyr hører hjemme, kan du og dyrlegen utarbeide et vektprogram for å sikre at dyret oppnår og vedlikeholder sin ideelle kroppstilstand og lever et lengre og sunnere liv.