Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Vitenskap

Vitenskap

Gå til siden >

For mange dyreeiere kan tørrfôr være mer praktisk, men det er likevel noen fordeler med å gi kjæledyret våtfôr eller å kombinere begge. Det er allment kjent at vann er et livsviktig næringsstoff, og at mangel på vann forårsaker problemer på svært kort sikt. Som regel er drikkevann hovedkilden til væske for katter og hunder. Våtfôr kan også være en viktig kilde for noen dyr, særlig de som ikke drikker så mye, noe som ofte er tilfelle med katter. Inntaket av våtfôr øker den totale urinmengden, noe som er viktig for kjæledyr som er disponert for urinveisproblemer som idiopatisk cystitt hos katter og urinstein hos både katter og hunder. En annen fordel med blandet fôring er at kjæledyret vil venne seg til både tørr- og våtfôr. Dette er et viktig punkt, spesielt for katter som har en tendens til å være uinteresserte i å prøve nye typer fôr i voksen alder. Våtfôr kan også anbefales i ernæringsmessig håndtering av enkelte sykdommer, for eksempel urinveissykdommer eller fedme.

Vanninnholdet i tørrfôr er under 14 %, mens våtfôr inneholder minst 60 % vann. Dette betyr at våtfôr inneholder opptil fem eller seks ganger mer vann enn tørrfôr. Forskjellen i vanninnholdet påvirker energinivået i fôret, og tørrfôr inneholder cirka tre ganger så mye kalorier som våtfôr.

Selv om det er fullt mulig å oppfylle de fullstendige energikravene til hunden eller katten med våtfôr så lenge det er komplett og balansert, kan det av og til være dyrere (det kreves mer fôr, ettersom kaloriinnholdet er lavere). En kombinasjon av tørr- og våtfôr, dvs. blandet fôring, kan derfor være et perfekt alternativ, ikke bare for friske kjæledyr, men også for de med helseproblemer, som for eksempel urinveissykdommer (våtfôr bidrar til å øke urinfortynnelsen) eller fedme (våtfôr bidrar til å øke volumet av fôret).

Hvis du ønsker å innføre blandet fôring i kostholdet til kjæledyret ditt, kan du se Purinas fôringsveiledning på etiketten på hvert av produktmerkene våre som tilbyr både tørrfôr- og våtfôrserier. Veterinæren din vil også kunne hjelpe og veilede deg i dette emnet.