Your Pet, Our Passion.
Kay

Director of Nestlé Purina Innovation Centre @Purina

Kay
Vitenskap

Vitenskap

Gå til siden >

Purinas innovasjonsteam er sammensatt av over 500 forskere over hele verden som representerer en rekke fagområder, blant annet veterinærer, ernæringsfysiologer, etologer, mikrobiologer, ernæringsbiokjemikere, immunologer, matforskere, smakseksperter og spesialister på genomikk, som vier seg til å gjøre nye funn som forbedrer livene til katter og hunder over hele verden.

"Den særegne kompetansen til dette nettverket danner grunnlaget som gjør Purina i stand til å imøtekomme stadig skiftende behov hos kjæledyr og forbrukere. Forskerne våre utforsker, oppdager og utvikler kontinuerlig banebrytende løsninger som fører til innovative produkter som er viktige fremskritt innen dyrehelse og velferd, og som beriker kjæledyrenes liv, gleder forbrukerne og styrker båndet mellom eiere og kjæledyrene deres.
Forskerne ved Purinas innovasjonssentre evaluerer nye konsepter ved å gjennomføre fôringsstudier med hunder og katter. Denne ernæringsforskningen dekker ulike områder, blant annet smakelighet, fordøyelighet og avfallshåndtering. Kjæledyrenes reaksjoner, hva de liker og ikke liker, er nøkkelen som avgjør hvilke oppskrifter som lanseres på markedet. Vi undersøker hva de spiser, hvilke fôr de foretrekker, hvilken fysisk tilstand de har, entusiasme osv. Informasjonen de gir oss er avgjørende for appellen og suksessen til produktene våre.

Studiene våre bruker bare prosedyrer som er egnet for kjæledyr, og som oppfyller høye krav til dyktighet innen veterinærpleie. Ingen av prosedyrene omfatter inngripende teknikker som kan skade hundene eller kattene. Vi sørger for at lokalene våre har et hyggelig miljø der personalet og kjæledyrene kan knytte bånd, leke og arbeide. Vi mener at hvert eneste kjæledyr som bor hos oss fortjener å få all den omsorgen en kjærlig eier kan gi dem. Veterinærene våre tilbyr omfattende helsetjenester, og alle kjæledyrene våre har sin egen dedikerte omsorgsperson som har fått god opplæring og er sammen med kjæledyret hver dag. Alle kjæledyrene våre har et navn, får individuell oppmerksomhet og behandles med respekt og kjærlighet av hele personalet. Sosialisering og daglig samspill er en del av berikelsesprogrammene våre, og omfatter trening, gruppelek og tilgang til leketøy. Når et av de fastboende kjæledyrene når pensjonsalder, vil adopsjonsprogrammet ved Purina Pet Care Center plassere det hos en nøye utvalgt familie, slik at kjæledyret kan være i et gjensidig, givende forhold i mange år til. 

Innovasjonstiltakene våre handler ikke bare om ernæring. Ved hjelp av ekspertteam innen produksjon, teknikk og prosessteknologi og forskere med ekspertise på smakelighet investerer vi kontinuerlig i ny teknologi og effektive proprietære prosesser for å lage kjæledyrfôr som er ledende innen ernæring, smakelighet, kvalitet og trygghet for hunder og katter. 

Flere års forskning har resultert i over 2500 patenter over hele verden som er innvilget eller venter på godkjenning.

I 2018 ble Purina Institute lansert for å representere Purinas forsknings- og utviklingssamfunn. Målet til instituttet er å sette ernæring i spissen for samtaler som handler om kjæledyrs helse. Purina Institute deler Purina-forskning og nye vitenskapelige funn i dyreernæring for at veterinærer og andre som arbeider med dyr skal kunne gjøre ernæring til et grunnleggende element i samtaler med dyreeiere. Det henvender seg også til de mest innovative aktørene innen dyrehelse, fremmer samarbeid over hele verden og gjør det lettere å utveksle kunnskap.

Vi er hele tiden på jakt etter nye måter å utfordre tradisjonelle tenkemåter og gi mer nyskaping innen dyrepleie. Vi lærer av de nyeste trendene og den nyeste kunnskapen, samtidig som vi ser fremover og lurer på hva fremtiden vil bringe? Dette krever at vi er bevisste på og involverer oss i den siste vitenskapelige utviklingen for å kunne forutsi hvordan ernæring kan påvirke helsen 10–15 år eller mer inn i fremtiden.

Med sin unike og spesielle kompetanse har Purinas innovasjonsnettverk en rik arv innen ernæringsvitenskap, og er en viktig del av det større forsknings- og utviklingsnettverket i Nestlé."