Bichon havanais

Bichon havanais

Bichon havanais er kanskje en miniatyrhund, men har en solid struktur. Den er litt lengre enn den er høy, og voksne hunder har en høyde på 23–28 cm og veier ca, 3–6 kg. Den har en rik, myk, silkeaktig pels, med halen båret over ryggen i en dusk. Pelsen kan ha hvilken som helst farge eller kombinasjon av farger.

Bichon havanais
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: Daglig
Bichon havanais
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Bichon havanais
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Bichon havanais tilhører bichon-familien, som inkluderer bichon frisé, bolognese, coton de tuleár, løwchen og malteser. Dette er en liten hvit hund som opprinnelig fantes ved Middelhavet, og som fulgte handelsmenn med over hele verden, der hunden utviklet seg til forskjellige raser. Da den kom til Cuba, utviklet den seg til havanais og ble aristokratiets favoritthund før den ble tatt til hjertet av vanlige kubanere.

Personlighet

Bichon havanais er en livlig, utgående hund som er vennlig og hengiven. Som man kanskje vil forvente av en miniatyrhund, elsker den barn og trives i menneskelig selskap. Den vil ikke like å være alene i for lang tid av gangen. Dette er en leken liten hund som er mer enn et pent ansikt. Den liker trening og å lære nye ting.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd. Som for mange andre raser kan enkelte arvelige øyetilstander oppstå, og avlshunder må få øynene testet regelmessig.

Mosjon

Bichon havanais er en liten rase som bare trenger omtrent en halv times daglig mosjon. Dette er en leken hund som har mye energi til å leke i hagen med sine menneskelige venner og ute på tur. Rasens største glede er å følge med eieren hvor enn han/hun går.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Bichon havanais har en myk pels med silkeaktig struktur. Overpelsen er rik med bølger eller en lett krøll, med et lag av underpels under. Daglig børsting er nødvendig for å holde pelsen fri for floker.