Bostonterrier

Boston Terrier

Dette er en liten hund med en kort, firkantet snute og oppreiste ører. Disse hundene er sterke og muskuløse. Øynene er ganske store, runde og brede fra hverandre. Bostonterrier har en kort pels som kommer i forskjellige farger, blant annet i brungult og hvit, og svart med hvite merker. Se rasestandarden for flere detaljer. Voksne bostonterriere har en høyde på 38–43 cm. Vekten bør aldri være mer enn 11,5 kg. I rasens hjemland deles den inn i tre klasser i henhold til vekt. Lettvekt er under 6,8 kg, Mellomvekt er over 6,8 kg og under 9,1 kg, og tungvekt er mellom 9,1 og 11,5 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Moderat mosjon
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Bostonterrier var på 1800-tallet opprinnelig en krysning mellom engelsk bulldog og engelsk hvit terrier. Flere blandingsraser ble laget, og bostonterrier ble videreutviklet. Dette skjedde rundt 1893. Rasene som ble brukt til denne videre krysningen, var engelsk bullterrier, boxer og pitbullterrier, sammen med andre terriere. Opprinnelig veide bostonterrier over 20 kg, men ble avlet mindre og mindre til de fikk den størrelsen vi kjenner i dag.

Personlighet

Bostonterrier er en livlig, glad hund som kan være ganske bestemt og ha en sterk vilje. De er vanligvis gode med barn og elsker å leke, men de kan være noe utagerende, og man må passe på at ikke leken blir for tøff, da de kan få skader av dette, spesielt i øynene. De liker menneskelig selskap og er gode kjæledyr. De er også utmerkede vakthunder og er ikke "gneldrete".

Helse

Det flate ansiktet på bostonterrier kan i ekstreme tilfeller føre til at luftveiene hindres med tilhørende pusteproblemer. Som mange andre raser finnes det en rekke arvelige øyeproblemer som kan oppstå, og de kan lide av knær som midlertidig faller ut av ledd.

Mosjon

Denne rasen trenger nokså lite mosjon, og om lag en time daglig aktivitet er nok. De lengter ikke etter lange turer, men de liker å være med eierne sine rundt over alt.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Bostonterrier er lett å stelle. En børstehanske som brukes en gang i uken, skal være tilstrekkelig til å fjerne eventuelle døde hår fra pelsen. Dette er en renslig rase uten utpreget hundelukt.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.