Foxhound

Foxhound

Denne store, kraftige hunden har en kort pels som kommer i enhver kjent jakthundfarge. Rasen har hengende ører, et dypt bryst og en muskuløs kropp. Halen er høy, men er ikke krøllet over ryggen. Som fullvoksen har rasen en høyde på ca. 58–64 cm og veier 29–32 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Foxhound har blitt utviklet ved å krysse ulike jakthunder og raffinert med tilførsel av greyhound, foxterrier og til og med bulldog. Den har blitt brukt til jakt på rev siden 1800-tallet, da reven begynte å erstatte hjorten som et populært byttedyr. Foxhound ble gjerne holdt i flokker på eiendommene, slik at de kunne være med de rike på jakt, og har alltid primært vært en flokkhund til jakt, snarere enn et kjæledyr eller utstillingshund.

Personlighet

Foxhound er ekte flokkhunder. Ettersom rasen en avlet frem som jakthunder gjennom århundrer, er den ikke en ideell match med de fleste moderne hjem og livsstiler, og har utholdenhet til å løpe kilometer på kilometer hver dag – noe de fleste ikke har mulighet til å imøtekomme! Når det er sagt, kommer den godt overens med andre hunder og mennesker – også barn – og er en vennlig, sosial hund.

Helse

Foxhound er en svært hardfør rase med få vanlige helseproblemer.

Mosjon

Foxhound trenger minst to timer fri løping per dag. Denne rasen er avlet frem for å jakte hele dagen under alle slags forhold, og har derfor flott utholdenhet og trives best når den får følge nesen sin.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Foxhound har med sitt dype bryst en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den korte, glatte pelsen er tett og gir beskyttelse mot vær og vind, og også farer ved jakt – tornekratt og så videre. En rask gjennombørsting en gang i uken er alt som kreves for å holde pelsen i god stand.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.