Japanese chin

Japanese Chin

Japanese chin er en pen miniatyrhund. Voksne hunder veier 1,8–3,2 kg og har en høyde på 20–27 cm. Den har et elegant og aristokratisk utseende med en rik, lang, rett pels som er myk og silkeaktig. Pelsen kommer i svart og hvit, eller rød og hvit.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Mindre mosjon
 • Liten toy-hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Den opprinnelige japanske chin-hunden antas å ha sin opprinnelse i Kina og har sannsynligvis kommet til Japan som en gave til keiseren fra det kinesiske hoffet. Som selskapshunder ble de avlet frem i liten størrelse for å få plass i kimono-ermene til de kongelige og adelige damene. Noen hunder ble gitt som gaver til kongelige ambassadører, og portugisiske seilere kan ha introdusert eksemplarer av rasen til Europa på 1700-tallet. Men det var først mot slutten av 1800-tallet de begynte å få en viss utbredelse, hvoretter de raskt ble populære.

Personlighet

Japanese chin ble avlet frem til å være en selskapshund gjennom århundrer og er en glad, vennlig, kjærlig liten hund som trives i menneskelig selskap og hater å være alene for lenge av gangen. Den elsker barn, men er på grunn av størrelsen best egnet i et hjem med eldre barn, der det ikke er fare for at den blir skadet ved et uhell.

Helse

Det flate ansiktet betyr at rasen kan være mer utsatt for pusteproblemer. Overtrening og overoppheting bør derfor unngås. Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Japanese chin trenger ikke spesielt mye daglig mosjon – omtrent en halv time om dagen vil være tilstrekkelig. Ikke tren den i svært varme temperaturer, da den kan utvikle pustevansker på grunn av den flate nesen og det flate ansiktet. I stedet bør den tas med på tur tidlig morgen eller om kvelden når det er kaldere.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Japanese chin har en lang pels som må stelles to eller tre ganger i uken slik at den holder seg uten floker. Sørg for at hjørnene av øynene holdes rene; tørk dem med litt fuktig bomull om nødvendig. Interessant nok betyr "chin" "katteliknende", og disse hundene rengjør ofte ansiktene sine med potene, akkurat som katter gjør.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.