Your Pet, Our Passion.
Vær glad i hunden din

Vær glad i hunden din

4 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Hos Purina mener vi at #ViHarDetBedreMedKjæledyr. Les videre for å lære mer om hvordan du viser kjærlighet for katten eller hunden din, og hvordan du kan styrke dette spesielle båndet.

Hvordan vet kjæledyret mitt at jeg er glad i det?

Mens kjæledyr ikke har nøyaktig samme følelsesspekter som mennesker er de helt sikkert i stand til å utvikle et kjærlig bånd til deg. Som dyreeier vet du dette instinktivt, men du kan lure på hvordan du viser katten eller hunden din hvor glad du er i den.

Den gode nyheten er at du kan vise dette på mange måter og bidra til å styrke båndene mellom deg og hunden din, uansett om det er gjennom lek, børsting eller innlæring av nye ferdigheter.

Tren sammen

Det er ingenting som styrker båndet mellom deg og hunden like mye som en energisk økt sammen. Uansett om du tar med hunden på en tur et sted dere begge elsker eller du leker en ny lek med katten din, vil det å tilbringe kvalitetstid sammenvære øverst på listen når det gjelder å vise din firbeinte venn at du er glad i den.

Trene med hunden din er en flott ide av mange grunner. Vi vet allerede at mosjon er viktig for helsen og hjelper oss med å ha det bedre, og hvis vi sørger for at hunden også får nok fysisk aktivitet vil den også ha glede av en sunnere livsstil. Kort sagt er det en vinnersituasjon for dere begge hvis du trener med hunden!

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, kan du prøve følgende som en flott måte å utvikle bånd med kjæledyret ditt:

 • Opprett en trygg hinderløype innendørs for katten eller hunden din (bruk pappesker, rør og andre husholdningsartikler som vennen din kan løpe inn og ut av eller hoppe over).
 • Lek leker som innebærer masse mosjon, slik som å jakte på en leke for katter eller “apport” for hunder.
 • Ta hunden din på en spasertur eller joggetur.
 • Hvis du og hunden din er klare for en utfordring, kan dere forsøke en hundevennlig sport.

Børst din firbente venn

Lite annet viser at “Jeg elsker hunden min” eller “jeg elsker katten min” enn å sørge for at den alltid er velstelt. I tillegg til et flott og sunt utseende er selve stellet en utmerket måte å vise kjæledyret ditt at du er glad i det.

Både du og din firbente venn vil ha utbytte av denne tiden sammen mens du børster den. Benytt sjansen til å klappe, gni den på magen, eller klø den bak ørene, og hvis den har oppført seg som den skal kan du også gi den en sunn godbit.

Enkelte katter og hunder er mer tålmodige når det kommer til børsting enn andre, så unngå å børste den lenger enn den vil. De fleste kjæledyr vil likevel elske oppmerksomheten, selv om det bare er en unnskyldning til å sitte på det varme fanget ditt. Børsting bidrar til å knytte sterke bånd, det er godt for helsen (du kan utføre en enkel helsesjekk samtidig!) og det bringer dere tettere sammen.

Lær dem nye ferdigheter

Når du bruker tid på hunden din er det en flott måte å vise den at du er glad i den, og det er nok en fin måte å tilbringe kvalitetstid sammen. Det vil hjelpe hunden med å holde hjernen aktiv, er utmerket underholdning (særlig på regnfylte dager når dere sitter fast innendørs), og kan enkelt omfatte fysisk aktivitet. Les artikkelen vår om grunnleggende trening av hunden for å få noen enkle ideer.

Er du katteeier? Mange personer tror at katter ikke kan trenes, men det er mange nyttige ferdigheter som også en katt kan lære seg, for eksempel å gjenkjenne navnet sitt. Les artikkelen vår om trening av katter for mer informasjon.

La moroa begynne!

Vis fysisk omsorg

 

Noen ganger er den beste måte å vise hunden at du er glad i den å gi den fysisk oppmerksomhet. Ofte vil det gjøre dere begge godt å gni den på magen eller klø den der den liker det best.

For å hjelpe deg med å komme i gang har vi samlet noen tips om hvordan du koser med en hund:

 • De fleste hunder foretrekker klapp og kos på skuldrene, nederst i nakken og på brystet.
 • Unngå bena, snuten og labbene.
 • Klapping kan ha en terapeutisk effekt både for deg og hunden. Sørg for å stryke med og ikke mot hårene.
 • Forsøk å klø hunden forsiktig i tillegg til å klappe den.
 • Hunden vil raskt gi beskjed om hva den liker, så fokuser på disse områdene
 • Og slik klapper du en katt:
 • De fleste katter liker å bli klødd under haken eller oppe på hodet. Start med disse små områdene.
 • Hvis katten din er glad i oppmerksomhet kan du gå videre og klappe den fra toppen av hodet og ned til haleroten.
 • Hvis katten din lener seg mot deg eller gnir seg mot bena dine vet du at den nyter det!

Oppmuntre katten forsiktig til å sette seg på fanget mens du klapper den.

Gi en godbit

Mange av oss henter automatisk frem en pose med godbiter når vi vil rose den firbente vennen vår, eller hvis vi bare vil vise at vi er glad i den. Det er få hunder eller katter som takker nei til en godbit, og noen ganger vil de til og med gi klar beskjed om at de vil ha en. Det er vanskelig å motstå “valpeøynene”!

Gi hunden en lekker krokett eller liknende når den har vært spesielt flink (f.eks. lært å holde seg rolig når dere drar til veterinæren). Slik vil godbitene være mye mer spennende når de tas frem. Sørg for at alle godbiter du gir hunden regnes med i den daglige fôrmengden heller enn å anse det som noe ekstra. Godbiter har sitt formål, men det viktigste er å vise hunden din at du er glad i den og å sørge for at den har en sunn livsstil. For lite påpasselighet her betyr at hunden lett får i seg for mange kalorier, noe som ikke er bra for den fysiske formen eller helsen.

Den gode nyheten er at det finnes mange måter å gi hunden en belønning på uten å bruke mat. Det kan være like effektivt å gni den på magen eller klø den bak øret som å gi hunden en godbit når du vil fortelle hunden at du er glad i den. Hvis du vil gjøre noe litt spesielt, kan du også kjøpe en ny leke den kan komme til å like.

Vi har alle lurt på om hunden vet at vi er glad i den og fundert på om katten vår også er glad i oss. Svaret er enkelt: hvis dere nyter å tilbringe tid sammen uansett om det dreier seg om lek, børsting eller trening, vil båndet mellom dere være sterkere. Kjærlighet fungerer begge veier. Du vet at hunden eller katten er glad i deg når den gnir seg mot bena dine, kommer til deg for å få oppmerksomhet eller maler eller logrer med halen når du er i nærheten!