Your Pet, Our Passion.
Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll er en stor, kraftig og imponerende rase med et karakteristisk mønster. Selv om den er kraftig i sitt utseende, er den kjent for sitt rolige, avslappede og snille vesen – litt som en filledukke («ragdoll» på engelsk).

Hodet er bredt og flatt på toppen og ørene er mellomstore og sitter langt fra hverandre. Den har store, lyseblå øyne og en lang muskuløs kropp, bred brystkasse og kraftig nakkeparti og bein. De lodne potene er store og runde, og halen er lang og buskete.

Pelsen er tykk, silkemyk og halvlang. En voksen Ragdoll har en fyldig krage og langt hår på bakbeina. En Ragdoll kan ha tre ulike pelsmønstre, og hvert mønster finnes i fire farger. Det finnes også en variant som er masket med hvite poter, hake og bryst.

Verdt å vite
  • Rolig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Stille katt
  • Større, kraftigere katterase
  • Krever daglig stell av pelsen
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Flott familiekatt

Personlighet

Ragdoll er sannsynligvis den mest avslappede rasen blant alle tamkatter. De er vanligvis fornøyde, føyelige og tolerante i de fleste situasjoner. De har en ekstremt vennlig og avslappet natur, og er lojale og kjærlige følgesvenner. En gammel myte hevder at ragdoller er immune mot smerte, men dette stemmer ikke. Deres avslappede holdning skyldes en svært tillitsfull natur, ikke mangel på følelser.

Opphav

Opphavsland: Amerika

Ragdoll er en menneskeskapt katterase utviklet på begynnelsen av 1960-tallet av Anne Baker, en katteoppretter fra California. Grunnlaget for Ragdoll-katten er avlet etter en blanding av angorakatt i “seal-mitted” og solid svart.

Det var ikke før i 1981 at Ragdoll-katter ble importert til Storbrittania av separate oppdrettere.

Målet med avlingen av Ragdoll var å skape en glamorøs katt med et rolig gemytt, ideell som familiekatt. Man kan trygt si at målet ble oppnådd og Ragdoll-katten er nå kjent for sin super avslappende holdning til livet!

Helse

Ernæring og fôring

Pelsstell

Barnevennlighet