Nova scotia duck tolling retriever

Nova scotia duck tolling retriever

Duck tolling retriever er en mellomstor, aktiv hund med en særegen fjæret hale og svømmeføtter. De varierer i farger fra alle nyanser av rød eller oransje, med lysere fjær under halen. Noen har hvitt på spissen av halen, føttene og brystet. Voksne hanner har en høyde på 48-51cm og tisper 45-48cm. De veier mellom 17 og 23 kg.

Nova scotia duck tolling retriever
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Nova scotia duck tolling retriever
  • Røyting: Moderat
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Apporterende hunder
Nova scotia duck tolling retriever
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Nova scotia duck tolling retriever (eller toller-hund) ble utviklet tidlig på 1900-tallet for å lokke og hente sjøfugl. Det antas at rasen oppstod som et resultat av flere krysninger, som involverte golden, chesapeake bay, labrador og flat coated retriever. Det er mulig at de også kan ha små innslag av cocker spaniel, irsk setter og arbeidende collie-hunder, og kanskje til og med et par typer spisshund. Rasen ble tidligere kalt little river duck dog eller yarmouth toller.

Personlighet

Nova scotia duck tolling retriever elsker det frie utendørslivet og er ideell for aktive familier på landet. Den responderer godt på trening og kan utmerke seg i hundesport som flyball og agility. Dette er en leken, energisk følgesvenn.

Helse

Som mange andre raser kan duck tolling retriever lide av arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Voksne toller-hunder krever mye mosjon og må holdes i aktivitet. Alt som involverer bading og henting, er ideelt for denne hunden.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen er mellomlang, vannavstøtende med en myk, tett underpels. Pelsen må børstes regelmessig – et par ganger i uken skal være tilstrekkelig. Imidlertid kan det være noe mer jobb i perioder med mye røyting. Det kan hende at du må rydde opp i det lengre håret på føttene og ørene fra tid til annen.