Your Pet, Our Passion.
Kvinne sitter med hund ved Øresundsbroen

Vi jobber mot en avfallsfri fremtid

Hos Purina står emballasje høyt på agendaen vår.

Vi vet at vi har et ansvar for å redusere miljøbelastningen fra emballasjen vår når det gjelder vekt, volum, råvarer og transport.

Vi er også klar over at emballasjen vår er avgjørende for å sikre at maten vi produserer holdes fersk og trygg for kjæledyr å nyte.

I april 2018 forpliktet vårt morselskap, Nestlé, en global forpliktelse om at 100% av emballasjen vår vil være gjenbrukbar eller resirkulerbar innen 2025.

Vi jobber hardt for å gjøre dette til en realitet i de forskjellige emballasjeformatene vi bruker. Å finne løsninger krever en inkluderende og enhetlig tilnærming. Vi jobber i partnerskap med leverandører for å lage nye, mindre komplekse emballasjematerialer som er lettere å resirkulere. Vi danner også samarbeid og allianser for å utforske innovative nye måter å unngå engangsemballasje og for å behandle tradisjonelt vanskelig resirkulerbar plast.

Våre emballasjeinnovasjoner inkluderer:

  • For å redusere antall forskjellige lag med materialer i emballasjen vår, og kompleksiteten til disse materialene, for å gjøre emballasjen vår enklere å resirkulere. For eksempel endret vi Beyond Grain Free-emballasje fra flerlags til mono-lag, som kan resirkuleres (der det finnes infrastruktur).
  • Designer en første av sitt slag våt kjæledyrfôr i et materiale vi tester i Nederland. Maten tilberedes i sin emballasje, som må være robust nok til å tåle oppvarmings- og steriliseringsprosessen.
  • Tester alternative leveringssystemer for å redusere engangsemballasje. For eksempel tester vi en ny høyteknologisk massedispenseringsløsning i Sveits i samarbeid med MiWa hvor kjæledyrseiere kan ta med gjenbrukbare beholdere for å kjøpe ulike typer Purina tørr kattemat. Produktinformasjon som vanligvis finnes på emballasjen, inkludert ingredienser, næringsverdier og holdbarhet, er tilgjengelig digitalt.

Å ha riktig infrastruktur på plass er også avgjørende hvis vi skal endre måten plastemballasjeavfallet håndteres på. En viktig utfordring vi står overfor i dag er at alle land er forskjellige i sin evne til å samle inn, sortere og behandle plastemballasje. Derfor samarbeider vi med industri og lokale og nasjonale myndigheter for å bidra til å utvikle velfungerende innsamlings-, sorterings- og gjenvinningssystemer.

Våre tiltak inkluderer:

  • Vi i Purina er stolte sponsorer av TMR i Sverige, en organisasjon som jobber med landsdekkende systemer for innsamling og gjenvinning av emballasje. Sammen med Miljødirektoratets «Klimaliv» og vår sponsoravtale har de siste brikkene falt på plass for TMRs smarte anlegg for plastgjenvinning. Gjennom helt ny teknologi er et nytt liv muliggjort for gammel plastemballasje, som i dag ikke kan gjenvinnes, men i stedet forbrennes. Sammen skal vi gjennom vårt arbeid redusere utslippene av karbondioksid og dermed hele vår klimapåvirkning. Satsingen gir også mulighet for flere bedrifter til å være med og sørge for at plastemballasjen deres får et nytt liv, og vi er stolte av å kunne bidra til å gjøre mer kjæledyrmatemballasje grønn – over hele landet. Anlegget bygges utenfor Ängelholm og TMR håper å starte testingen av anlegget allerede i mai 2022, og forventet full drift vil være oppnådd før august 2022. Et stort håp er å kunne spre teknologien over flere land, og vi lover å holde deg oppdatert på reisen videre.
  • Sammen med Plastic Energy for å utvikle kjemisk resirkuleringsteknologi i Storbritannia for å konvertere vanskelig resirkulerbar plastemballasje til resirkulerte oljer. Disse kan deretter brukes som erstatning for fossile oljer for å produsere matgodkjent plast.
  • Samarbeider på CEFLEX for å utvikle en konsistent infrastruktur over hele Europa for innsamling, sortering og resirkulering av alle typer brukt fleksibel plast innen 2025.
Gutt som leker med hund
Bærekraft
Sorter emballasjen din og hjelp hjemløse dyr
Vi streber etter å transformere emballasjen vår for en mer bærekraftig fremtid. Derfor jobber vi med å tilby resirkulerbar emballasje i hele vårt sortiment senest innen 2025. Gjennom Friskies samarbeid med Bower tar vi det neste store skrittet mot å sikre at emballasjen vår sorteres riktig og ikke ender opp som søppel i naturen.
Kontakt oss

Kontakt oss

Vi er her for å svare på alle dine spørsmål om produktene våre - store som små.​

Kontakt oss direkte når som helst, hvordan som helst. Telefonen vår er åpen hverdager kl 09.00 til 16.00.