Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Alsace i felt

Følsom fordøyelse hos hunder

2 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Ta vare på hunder med følsom fordøyelse

Er fordøyelsessystemet til hunden din så godt som det kan være? Har den god appetitt, trives, vokser og får mest mulig ut av livet? For at hunden skal holde seg frisk, er det helt avgjørende at fordøyelsessystemet fungerer godt. Hos noen hunder kan det bety at man velger et fôr som er spesialformulert for å støtte følsom fordøyelse.

Hvorfor er god fordøyelse så viktig? 

Fordøyelsessystemet beskytter hunden døgnet rundt. 70 % av hundens forsvarsceller finnes her, og de beskytter kroppen mot giftstoffer og danner en barriere mellom hunden og de skadelige mikroorganismene i omverdenen. Det har også den viktige oppgaven med å absorbere næringsstoffer fra mat, omdanne dem til energi og skille ut det som ikke kan fordøyes.

Gjenkjenne tegnene på følsom fordøyelse

Hvis du tror at hunden din kanskje har følsom fordøyelse, kan du se etter disse to symptomene.

Avføringen er ofte myk og formløs

Sporadisk diaré og løs avføring er et naturlig tegn på ubalanse i mikrofloraen. Skjer dette derimot hyppigere, kan det dreie seg om en matintoleranse eller allergi. Hvis du er bekymret, kan du ta med hunden til veterinæren for å bli undersøkt.

Negativ reaksjon på et nytt fôr

Når du endrer på hundens fôr er det lurt å gjøre dette gradvis, da plutselige endringer kan føre til midlertidige forstyrrelser. Hvis en langsom endring også fører til flatulens eller diaré, kan det være et tegn på at hunden ikke tåler det nye fôret.

Slik kan ernæring hjelpe

Hvis du tror at hunden din kanskje har følsom fordøyelse, kan du spørre veterinæren om hjelp. Han eller hun kan anbefale å bytte til et fôr som er spesialformulert for å støtte fordøyelsen – som PURINA® PRO PLAN® med OPTIDIGEST.

Fôret inneholder OPTIDIGEST, en spesiell kombinasjon av næringsstoffer som støtter en god fordøyelse. Fôret er laget av lettfordøyelige ingredienser som letter fordøyelsesprosessen, og bentonitt, en naturlig leire som bidrar til å forbedre avføringskvaliteten.